eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Mocsai a bravúr után az ellenfelet is dicsérte

Kijutott a svédországi világbajnokságra a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely kétgólos idegenbeli veresége után Veszprémben 28-25-re nyert Szlovénia ellen. Mocsai Lajos az InfoRádiónak elmondta, az ellenfél összeszokott és erős csapat volt, de a cserékkel az utolsó tizenöt percben sikerült megfordítani a mérkőzés állását.

"Óriási eredmény, hogy a világranglistán az előző időszakban előttünk lévő szlovén válogatottat sikerült legyőzni. Pedig náluk legalább hét-nyolc olyan ember van, akik körülbelül tíz éve játszanak együtt, vagyis egy valóban összeszokott csapatot kellett legyőznünk" - mondta a magyar férfi kézilabda-válogatott szakmai igazgatója.

Mocsai Lajos kiemelte, Veszprémben az utolsó tizenöt-húsz percben fordították meg a mérkőzés állását. "A cserék jó döntésnek bizonyultak, a kapusok oda-vissza cseréje például Fazekas Nándornak biztosított egy kis pihenőidőt, amely után nagyon jól védett. A nemzetközi tapasztalattal nem rendelkező Nagy Kornél beállítása is jó lépés volt, ő három gólt lőtt" - mondta. A szövetségi kapitány hozzátette, sikerült a nyitott védelem elleni játék stratégiáját felgyorsítani és változatosabbá tenni, ezért az utolsó percben sikerült legyőzniük a szlovénokat.

A világbajnoksági kijutásért vívott mérkőzés első félidejében szorosan egymás mellett haladt a két együttes, a 37. percben azonban már 19-14-re vezetett a szlovén válogatott. A 49. percben már egyenlő lett az állás, három perccel a meccs vége előtt pedig a magyar csapat ledolgozta a hátrányát, és még egy gólt lőtt. Az utolsó tíz percben a szlovén kézilabdások nem találtak kapuba, így a párharcot a magyar játékosok nyerték. Ezzel a győzelemmel kijutottak a januári svédországi világbajnokságra, amelyen kvótát lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×