eur:
389.54
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Arn győzött, Szávay kiesett Wimbledonban

Arn Gréta három játszmában nyert a 34. helyen kiemelt ukrán Katerina Bondarenko ellen a wimbledoni teniszbajnokság hétfői, első fordulójában, míg Szávay Ágnes nem jutott a 64 közé, mert kikapott a az orosz Jekatyerina Makarovától.

Arn az első játszma rövidítését 7-1-re nyerte, a másodikat azonban elveszítette 6:3-ra. Következett az utolsó szett, amelyben egymás adogatásait vette el a két teniszező, de a hajrát jobban bírta a magyar játékos, aki a 32 közé jutásért az ausztrál Alicia Molikkal mérkőzik.

Szávay az első szett hajrájában elvesztette adogatását, majd a folytatásban már 5:2-re vezetett, ám a szombati, eastbourne-i tornán diadalmaskodó Makarova feltámadt, és rövidítésben diadalmaskodott.

A harmadik magyar főtáblás, Czink Melinda várhatóan kedden kezd a hetedik helyen kiemelt lengyel Agnieszka Radwanska ellen.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.

Magyarics Tamás: nagy bajban a toryk, akár ötszáz tanácsi helyet is veszíthetnek

Nagyarányú munkáspárti győzelem várható az angliai helyhatósági választásokon, és ha nem történik valamilyen váratlan esemény, ugyanerre lehet számítani a későbbi parlamenti választáson is – mondta az InfoRádióban az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora. A külpolitikai szakértő szerint valószínűleg harmadszor is London polgármestere lehet Sadiq Khan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 20:50
×
×
×
×