eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ügynök a bundavádról: "Tiszta hülyeség"

Elképzelhetetlen, hogy magyar válogatott játékosok bundaügyekbe keveredtek volna - mondta az InfoRádiónak a megvádolt Filipovics Vladan labdarúgó-menedzser. Kiemelte, hogy nem ismeri a sajtóhírekben vele kapcsolatba hozott délszláv bűnszervezet tagjait. A játékosügynök szerint az egész magyar futballnak ártanak a vádak.

Aki engem vádol és rágalmaz, az az általam képviselt játékosokkal is ezt teszi - mondta az InfoRádiónak Filipovics Vladan labdarúgó-menendzser. A belga Nieuwsblad című lap a napokban azt írta, hogy az UEFA gyanúsítottként hallgatta ki a DVSC két játékosát, Mészáros Norbertet és a montenegrói kapust, Vukasin Polekszicset, valamint vesztegetésben való közreműködéssel vádolják Filipovicsot.

Az UEFA által meghallgatott nyolc debreceni futballista közül Varga József, Laczkó Zsolt, Mészáros Norbert és Vukasin Polekszics tartozik a menedzser ügyfelei közé. Filipovics azt mondta, megdöbbentette, hogy őt is érintettnek nevezte a belga lap.

A Nieuwsblad című újság azt állította, hogy Filipovics lehetett a kapcsolattartó a játékosok és azon bűnözők között, akik a Debrecen meccseit megvették. Ez az a horvát csoport, amely Ante Sapina és Marijo Cvrtak köré szerveződött, ők korábbi bundaügyek miatt már vizsgálati fogságban vannak Németországban. A menedzser kérdésünkre azt mondta: soha nem hallott a két személyről, és "tiszta hülyeség" őt vádolni, csak azért mert szerb származású.

A menedzser által képviselt labdarúgók szerdán levelet küldenek Michel Platininek, az Európai Labdarúgó Szövetség elnökének, amelyben kiállnak mellette. A levelet többek között Juhász Roland (Anderlecht), Huszti Szabolcs (Zenit), Buzsáky Ákos (QPR), Gyepes Gábor (Cardiff City), Halmosi Péter (Hull City) és Vanczák Vilmos (Sion) is aláírta.

A menedzser szerint kárt okoz számára és az egész magyar futballnak is, hogy valaki ok és bizonyíték nélkül vádolja. Nem tudja, hogy kinek állhat érdekében gyanúba keverni őt, de valaki ártani akar neki, vagy a bundázásban érintettek próbálják másra terelni a figyelmet - vélekedett.

Filipovics hangsúlyozta: az általa képviselt labdarúgókról nem tudja elképzelni, hogy részt vettek volna a meccsek eredményének manipulálásában.

Wenczel Kristóf, a menedzseriroda jogi képviselője azt közölte, hogy a Nemzeti Nyomozóirodának is felajánlották a segítségüket, hogy tisztázzák az alaptalan vádakat, valamint ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a magyar hatóságoknál.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×