eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Besöpörte a Barcelona huszadik bajnoki címét - videó

Megvédve bajnoki címét az FC Barcelona és immár huszadszor nyerte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságot. Az utolsó fordulóban hazai pályán győzték le a katalánok 4-0-ra a Valladolid együttesét. Pep Guardiola amellett, hogy az egekbe emelte a csapatát, dobott némi fricskát a madridiaknak is.

Soha még spanyol futballcsapat a bajnokságban nem szerzett ennyi pontot, mint most a Barca (99). Imponáló volt a katalánok fölénye: a 38 meccsből csupán egyszer kaptak ki, és csak hatszor végeztek döntetlennel.

Messi a magasban

A legeredményesebb góllövő pedig ki más lehetett volna, mint a Valladolid ellen is kétszer eredményes Lionel Messi, aki harmincnégy találatával az európai aranycipőt is elnyerte.

A góllövőlista élmezőnyének eredményeiből az is kitűnik, hogy a mindössze 169 centi magas argentin zseni mennyivel emelkedik ki a mezőnyből: a második helyezett Higuain (Real Madrid) huszonhétszer, a harmadik, rekordösszegért vásárolt szintén madridi Cristiano Ronaldo pedig "csak" huszonhatszor talált a hálóba.

Százezer szurkolója ünnepelte a Barcelona diadalát a Camp Nou Stadionban. A katalánok huszadszor végeztek a Primera División első helyén, és az is a statisztikákhoz tartozik, hogy az elmúlt húsz évben tízszer ők vonulhattak le bajnokként a zárómeccs lefújása után.

A Barcelona Valladolid elleni győzelemének góljai:

A sport.es spanyol hírportál Póker Bajnoknak titulálja a vörös-kék gárdát, amelynek a cikk szerint minden ütőkártya a kezében volt, és élt is a lehetőséggel.

Pep Guardiola: Tiszteljék a játékosaimat!

A katalánok sikertrénere, Pep Guardiola a meccs után csak legekben tudott nyilatkozni a csapatáról: "Páratlan birodalmat alkotnak, amelyben a legnehezebb feladatokat is könnyedén megoldják. Kilencvenkilenc pontot szerezni, és csupán egyetlenszer veszíteni - ez hihetelen! A játkosaim hihetetlenek!" - idézi a mestert a goal.com.

Guardiola egyébként a nagy ellenfélnek, a Real Madridnak is gratulált, miközben burkoltan visszavágott a csapatát támadóknak a madridi médiában: "Elismerésem az edzőnek és a játékosoknak, hogy színvonalassá tették a bajnokságot. Gratulálok nekik - de csak nekik: a játékosoknak, és az edzőnek!"

A Barca trénere azokra utalt, akik az utóbbi időben egyre erősebben hangoztatták: a katalánok nem érdemlik meg a sikert, amelyet a Real Madrid nélkül nem érhettek volna el.

"Tisztelniük kellene a játékosaimat, mert ilyen a futball. Elismerem, hogy ilyen erős Real nyomása nélkül nem szereztünk volna ennyi pontot, de az erős Barca nélkül a madridiak sem gyűjtöttek volna ennyit."

 "A Real Madridnak sok a pénze, kiváló gárdát tudnak összeállítani, de jövőre ismét a legnagyobb riválisai leszünk egymásnak" - hangoztatta Guardiola, aki ismét hitet tett amellett, hogy Lionel Messi a világ legjobb futballistája.

A rivális, a Barcát mindvégig szorongató Real Madrid egyébként 96 ponttal zárt a második helyen, és 102 gólt rúgott a bajnokságban. A befejező körben nekik csak 1-1-es döntetlenre futotta Málagán.

Vadócz döntetlenje az Osasunával

A spanyol élvonal egyetlen magyarját, Vadócz Krisztiánt végig a soraiban tudó Osasuna 1-1-es döntetlenre végzett a Xerezzel, amely így a 20 csapatos első osztály utolsó helyezettjeként búcsúzott. Vele együtt esett ki még a 18. Valladolid és a 19. helyezett Tenerife.

A Spanyol Bajnokság végeredménye:

1. FC Barcelona 38 31 6 1 98-24 99 pont - Bajnokok Ligája-főtábla
2. Real Madrid 38 31 3 4 102-35 96 - BL-főtábla
3. Valencia 38 21 8 9 59-40 71 - BL-főtábla
4. Sevilla 38 19 6 13 65-49 63 - BL-selejtező
5. Mallorca 38 18 8 12 59-44 62 - Európa Liga
6. Getafe 38 17 7 14 58-48 58 - Európa Liga

A góllövőlista:

34 - Lionel Messi (FC Barcelona)
27 - Higuaín (Real Madrid)
26 - C. Ronaldo (Real Madrid)
21 - Villa (Valencia)
18 - Forlán (Atlético Madrid)
16 - Ibrahimovic (FC Barcelona), Soldado (Getafe)
15 - Luis Fabiano (FC Sevilla)
 

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×