eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Mourinho: Nyugi, lesz még alkalom ünnepelni - videók

Parázs hangulatú mérkőzésen az Inter nyerte meg a labdarúgó Olasz Kupát a Roma ellen. A fináléban többször is kakaskodtak a játékosok, Francesco Totti pedig egy durva szabálytalanságért piros lapot kapott. José Mourinho szerint a fővárosi játékosok elvesztették a fejüket.

Diego Milito 39. percben szerzett góljával diadalmaskodott az Inter a Roma ellen a labdarúgó Olasz Kupa fináléjában, ezzel elhódította idei első trófeáját. A milánóiak hatodszor nyerték meg a sorozatot.


A találkozó első félideje rendkívül feszült hangulatban zajlott, a játékosok sok esetben szándékosan és durván szabálytalankodtak.

A szünet után a Roma nagy erőkkel rohamozott, de az Inter ezúttal is sikeresen védekezett, így megőrizte előnyét. A fővárosiak egyre idegesebbé váltak az amúgy is feszült mérkőzésen, majd a hajrában Francesco Totti hátulról szándékosan felrúgta Balotellit, ezért azonnal piros lapot kapott. A Roma kapitánya azt mondta, azért lépett oda a csatárnak, mert a ghánai születésű támadó a pályán mondott valamit, illetve tavaly provokálta a fővárosi drukkereket.

A lefújást követően is kakaskodtak játékosok, míg a csalódott szurkolók a rendőrökkel csaptak össze a stadionon kívül.



A bajnokságban éppen a Roma előtt két ponttal listavezető kék-feketék sikerükkel megőrizték annak esélyét, hogy megismételjék a Manchester United 1999-es és a Barcelona tavalyi bravúrját, azaz a Bajnokok Ligája mellett a hazai bajnokságban és kupasorozatban is győzzenek. A BL-döntőben a Bayern Münchennel kell megküzdenie José Mourinho gárdájának, míg a bajnokságban a Chievo és a Siena vár a csapatra.



A mérkőzés után az Inter portugál edzője azt tanácsolta a szurkolóknak, ezúttal ne menjenek ki a csapat elé a reptérre, hiszen lesz még alkalom az ünneplésre.

"Kemény meccs volt, inkább agresszív, mint szép játék, de az Inter több hasonló találkozón játszott már. A gólunk után uraltuk a meccset, és közel jártunk egy újabb találathoz" - értékelt José Mourinho, aki Portugália és Anglia után harmadik országban nyert kupát. Az Inter edzője szerint a római játékosok elvesztették a fejüket, miután észlelték, hogy nincs esélyük.

"Az Inter sokat változott és nagyot lépett előre. Az edzők és a játékosok kicserélődhetnek, de a klub érte el ezt a fejlődést" - mondta, amiből arra is lehet következtetni, hogy nyáron másik csapathoz igazol, de hozzátette: van esély arra, hogy marad a milánói egyesületnél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×