eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Németek a bobtörténelem legnagyobbjai

A vancouveri téli olimpián a német Andre Lange, Kevin Kuske páros tagjai történelmet írtak, ugyanis a sportágban elsőként lettek négyszeres olimpiai bajnokok, miután megnyerték a kettesbobosok küzdelmét. A vezető Lange és társa Salt Lake Cityben négyesek között nyert, míg négy éve Torinóban megvédte címét, továbbá a kettesek között is diadalmaskodott.

Az alpesi sízőknél pedig egy korszakos egyéniség, az amerikai Bode Miller most ért fel a csúcsra: három ezüst- és egy bronzérem, továbbá négy világbajnoki cím után megnyerte pályafutása első olimpiai aranymedálját, miután győzött a férfiak szuperkombinációs számában. Vancouverben a mostani diadala előtt második lett szuperóriás-műlesiklásban és harmadik lesiklásban.

A sílövőknél a férfi 15 km-es tömegrajtos viadalt az orosz Jevgenyij Usztyjugov, míg a nők 12,5 km-es tömegrajtos versenyét a 10 km-es üldözéses versenyben első és a 7,5 km-es sprintben második német Magdalena Neuner nyerte.

Gyorskorcsolyában a nők 1500 méteres számában a négy éve Torinóban 3000 méteren arany-, 1500 méteren bronzérmes holland Ireen Wüst győzött, míg a síakrtobaták olimpiákon most debütált versenyében, a férfi krosszban svájci siker született Michael Schmid révén.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×