eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Az olasz liga egyik legjobb csatára megbukott a doppingvizsgálaton

Fennakadt egy korábbi doppingvizsgálaton Adrian Mutu, a Fiorentina labdarúgócsapatának román válogatott csatára - jelentette be az Olasz Olimpiai Bizottság.

A testület közleménye szerint a támadó a január 10-i, Bari elleni mérkőzést követő ellenőrzésen bukott meg, a szibutramin nevű étvágycsökkentő szerrel.

A 31 esztendős futballistának nem ez az első ilyen ügye, a Chelsea ugyanis 2004 októberében azért bontotta fel a vele kötött megállapodást, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott. A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) ebben az ügyben szerződésszegés miatt tavaly júliusban 17,2 millió eurós pénzbüntetés megfizetésére kötelezte Mutut, aki fellebbezett a határozat ellen. A svájci legfelsőbb bíróság október elején elhalasztotta a végső ítélet meghozatalát, s úgy döntött, hogy a játékosnak addig nem kell kifizetnie a büntetést.

A csatár 2004-es menesztése egyben azt is jelentette a Chelsea-nek, hogy elvesztett 15 millió fontot, 2003-ban ugyanis ennyiért szerezte meg a futballistát az AC Parmától. A támadót az ominózus eset után hét hónapra eltiltották, büntetését követően pedig aláírt a Juventushoz, majd 2006-ban a Fiorentinához szerződött.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×