eur:
389.38
usd:
362.75
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatgólos vezetés után döntetlen Dél-Korea ellen a kézilabda-vébén

Az első félidőben szenzációsan játszó magyar női kézilabda-válogatott 28-28-as döntetlent játszott a dél-koreai csapattal a kínai világbajnokság középdöntőjében.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány alakulata az első 30 után 17-11-re vezetett, a folytatásban viszont rengeteget hibázott.

A magyarok két vereséggel és két döntetlennel állnak. Az utolsó középdöntős meccset kedden rendezik, amikor is közép-európai idő szerint 10:15 órakor a házigazda kínai együttes lesz az ellenfél.

A szombaton még lázas beteg Szucsánszki vállalta a játékot, ugyanakkor Vérten sérülése nem gyógyult, így a Győr szélsője továbbra sem állt rendelkezésre.

Noha a nyitó gólt az ázsiai gárda szerezte, sorozatban három találattal válaszolt a Mátéfi-alakulat. Támadásban főleg két juniorkorú, Zácsik és Kovacsics, illetve Bulath sziporkázott, míg a kapuban Herr fogott több lövést. A 14. percben, 9-5-nél a dél-koreaiak időt kértek, de ettől nem javult fel a játékuk. A magyarok 12-6-ra elhúztak, majd a rivális átállt a nyitott, agresszív védekezésre, már a térfél közepén próbáltak zavarni. Ez a taktika sem vált be, mert a fiatal magyar játékosok sok mozgással szétzilálták a védelmet. Igaz, Zácsik és Kovacsics közben büntetőt rontott. Közvetlenül a pihenő előtt Li Eun Bi duplája miatt nem lett megnyugtató az előny.

A második félidő elején több magyar lehetőség is kimaradt, és a rivális is felpörgött. A bosszantó hibák révén fokozatosan csökkent a különbség, ráadásul Zácsikot is kiállították. A 39. percben, 20-18-as vezetésnél Mátéfi kikérte idejét. A kapuba Herr helyett Pastrovics állt be. Fegyelmezettebb lett a játék, és Juhász kiállítása alatt nem apadt tovább az előny.

Amint sikerült átvészelni a kritikus szakaszt - ez a játékrész derekán következett be -, 24-19 lett az állás. A folytatásban mindent egy lapra feltéve rohamozott az olimpiai bronzérmes ázsiai együttes, ám kapkodott, és kettős emberelőnye alatt Szucsánszki és Juhász is eredményes volt. Előbbit és Tóth Katát is kiállították, és ezt a lehetőséget már nem puskázták el a koreaiak: az 56. percben kiegyenlítettek (27-27). Juhász megint a magyarokat juttatta vezetéshez, ám az ázsiaiak büntetőből megint egyenlítettek. Az utolsó magyar támadásnál Zácsik eladta a labdát, de az ellenakcióból a rivális a kapufát találta el.

Hétfőn szünnap lesz az élcsapatoknak, míg kedden, közép-európai idő szerint 10:15 órakor a házigazda kínai együttes lesz a magyarok ellenfele.

Középdöntő, 2. forduló:
II. csoport (Szucsou)
Magyarország-Koreai Köztársaság 28-28 (17-11)
Gól: Zácsik 8, Bulath 7, Kovacsics 4/1, Szucsánszki 2/1, Juhász 2, Tomori 2, Szabó 1, Bódi 1, Szekeres 1, illetve Kim O 6/2, Li E. 5, Dzsung 4/2, Kim Cs. 4, Mjung 3, Vu 3, Mun P. 2, Ju 1

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×