eur:
395.68
usd:
366.57
bux:
65672.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Bayern kiütötte és kiejtette a Juvét

A Bayern München 4-1-es győzelme a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportnapjának nagy szenzációja. Wolfsburgban Michael Owen mesterhármast szerzett. A négy csoportból a Bordeaux, a Bayern, a Manchester United, a CSZKA Moszkva, a Real Madrid, a Milan, a Chelsea és a Porto jutott tovább.

A legnagyobb érdeklődés talán a Juventus és a Bayern München csatáját kíséri, ma este ez az egyetlen találkozó, amelyen két korábbi győztes találkozik. A bajorok edzője, Louis van Gaal éppen a Juve ellen is játszott már BL-döntőt 1996-ban - de veszített. Ciro Ferrara, az olaszok edzője akkor játékosa volt a torinói klubnak.

A Real Madrid Kaká nélkül, de Cristiano Ronaldóval áll fel az Olympique Marseille pályáján. A brazilt Rafael van der vaart pótolja. Az OM korábbi Madrid-játékosai közül Gabriel Heinze játszik, Fernando Morientes nem.

A Milan Zürichben lép pályára, braziljaival a fedélzeten. tartalékos ellenben a Chelsea, Kakuta - a Kékek valaha volt legfiatalabb BL-résztvevője - és a Cechet helyettesítő Turnbull is kezd az Apoel ellen.

A Man United kezdőcsapata a Wolfsburg ellen kényszerűségből tartalékos: Kuszczak, Pak, Fletcher, Carrick, Evra, Gibson, Scholes, Nani, Welbeck, Anderson, Owen. Pak Dzsi Szung az új jobbhátvéd? Sokat elmond a cserepad névsora is: Foster, Valencia, Obertan, Eikrem, James, Gill, Stewart.

Ugyancsak tartalékosan játszik a még a továbbjutásban reménykedő CSZKA Moszkva Isztambulban: az UEFA doppingvétség gyanúja miatt eltiltotta Szergej Ignasevicset és Alekszej Berezuckijt.

Cristiano Ronaldónak öt perc kellett, hogy meglője szokásos gólját: máris vezet a Madrid.

Ugyancsak vezet az Apoel a Chelsea ellen: Marcin Zewlakow lesgyanús helyzetből lőtte a labdát Ross Turnbull kapujába. E csoport másik találkozóján is a vendégek jutottak előnyhöz: Bruno Alves, a Porto védője vette be az Atlético Madrid kapuját. Ebben a kvartettben egyébként már eldőlt, hogy a Chelsea az első és a Porto a második.

A Bordeaux sem tétlenkedik: a francia bajnok, már csoportelsőként is strapálja magát. Jussie góljával került előnybe a Maccabi Haifa otthonában.

Potyognak a gólok: Marseille-ben Lucho González kiegyenlített, Madridban már 2-0 a Portónak. Falcao is feliratkozott a gólszerzők közé.

Bajban a Bayern: a bajoroknak nyerni kellene Torinóban a továbbjutáshoz, s talán Van Gaal edző állásban tartásához. A Juve azonban megszerezte a vezetést: a klub XXI. századi történetének gólkirálya, a francia David Trezeguet juttatta előnyhöz csapatát.

A Chelsea nem sokáig volt hátrányban a Stamford Bridge-en: Michael Essien vagy 25 méterről bikázta a labdát Hiotisz kapujába. A ghánai megsérült a gól után, lebicegett a pályáról. Marad a pályán afrikai sztár: Didier Drogba. A 26. percben ő szerezte meg csapatának a vezetést. Az orosz Jurij Zsirkov, akinek nem a reményei szerint alakult eddig az ősz, gólpasszt adott Drogbának.

Torinóban feljött a Bayern, egyre veszélyesebb. Sőt: a kapus, Butt gólt is lőtt, szokásához híven értékesítette a büntetőt.

Zürichben a Milan ijesztgeti a híveit: Gajics a svájci bajnoknak szerzett vezetést. Ha minden így marad (értsd: a Marseille nem nyer a Madrid ellen), a Milan azért továbbjut.

Már csak Wolfsburgban nem esett gól: a csoport másik meccsén, Isztambulban is megtört a jég. A Milan által kiszemelt Krasics góljával vezet a CSZKA Moszkva. Az oroszok így továbbjutásra állnak.

Az előző bekezdés első fél mondata már nem igaz: Michael Owen góljával vezet a Man United.

Félidei eredmények: Juventus-Bayern 1-1, Maccabi Haifa-Bordeaux 0-1, Marseille-Real Madrid 1-1, Zürich-Milan 1-0, Besiktas-CSZKA Moszkva 0-1, Wolfsburg-Manchester United 0-1, Chelsea-Apoel Nicosia 2-1, Atlético Madrid-Porto 0-2.

Most a Juventus van bajban. Ivica Olic, aki a büntetőt kiharcolta az első félidőben, megszerezte a vezetést Torinóban. Mark van Bommel beadása uután Gianluigi Buffon csak kiütni tudta Daniel Van Buyten fejesét, Olic pedig jókor volt jó helyen. Most a Bayern áll továbbjutásra!

Ez a németek félideje? Kiegyenlített a Wolfsburg is, bár ez még nem elég a továbbjutáshoz. Az ellenfél, a Man United által nagyon figyelt Edin Dzeko váltotta gólta a Real Madrid által kiszemelt Schäfer beadását.

A Madrid segít a Milanon? A spanyol csapat újra vezet Marseille-ben, ezúttal Raúl Albiol talált a kapuba. No, azért a Milan is megteszi a magáét: Rochat, a Zürich védője piros lapot kapott, Ronaldinho pedig belőtte a megítélt tizenegyest. (Rochat egyébként a már csak a kapussal, Leonival szemben álló Marco Borriello ellen szabálytalankodott.)

A Porto lassan kiüti az Atlético Madridot: a múlt hónapban a brazil válogatottban is bemutatkozott Hulk szerezte a harmadik gólt.

Bomba meglepetés Torinóban: a bayern megszerezte a harmadik gólját. Mario Gomez az első félidőben még közelről kapu fölé fejelte a labdát, de most nem hibázott.

Az egyik német csapat továbbmegy, a másik nem. Michael Owen újabb gólt lőtt a Wolfsburgnak.

Jelen állás szerint az A csoportban első a Bordeaux, második a Bayern, a Juve megy az Európa Ligába.  A B-ben a Manchester United a csoprotelső, a CSZKA megy tovább másodikként, s a Wolfsburgnak jut a másik kupa.

A C-ben a Real Madrid az első (Marseille-ben Lúcho Gonzélez kihagyott egy tizenegyest, Cristiano Ronaldo ellenben lőtt még egy gólt, már 3-1), a Milan pedig a második. A Marseille megy az Európa Ligába. A D-ben a Chelsea mögött a Porto a második, az Atlético nem tudott úgy kikapni, hogy ne játszhasson az Európa Ligában. Elbúcsúzik a kupaidénytől a Maccabi Haifa (A), a Besiktas (B), a Zürich (C) és az Apoel (D). Ez utóbbi papírforma.

De várjunk egy cseppet! Az Apoel, a semmiből, kiegyenlített a Stamford Bridge-en (Miroszavljevics a gólszerző), sőt a Besiktas is lőtt egy gólt (Bobo). Egyelőre egyik sem változtat a fenti képleten. (A CSZKA Aldonyin révén végül lőtt egy gólt, s nyert.) S főleg nem változtat Michael Owen harmadik gólja: 2001 aranylabdásának ez az első mesterhármasa a Bajnokok Ligájában.

Aki arra fogadott, hogy a Bayern ízekre szedi a Juvét, most nagyon gazdag lesz. Anatolij Timoscsuk, a bajorok ukrán középpályása a negyedik (!) gólt is belőtte. Juve-Bayern 1-4. Az olasz klub történetének legsúlyosabb hazai veresége ez a BL-ben.

Végeredmények: Juventus-Bayern 1-4, Maccabi Haifa-Bordeaux 0-1, Marseille-Real Madrid 1-3, Zürich-Milan 1-1, Besiktas-CSZKA Moszkva 1-2, Wolfsburg-Manchester United 1-3, Chelsea-Apoel Nicosia 2-2, Atlético Madrid-Porto 0-3

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×