eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Cristiano Ronaldo nélkül semmire sem megy a Madrid

A második galaktikus éra kezdete óta először maradt egymás után két mérkőzésen is nyeretlen a Real Madrid. Ám ameddig a Milan ellen a csapat (igaz, részben Didának, az ellenfél kapusának is köszönhetően) két gólt is szerzett, a Sporting ellen egyszer sem talált a kapuba. Az előző idény 35. fordulója óta először nem szerzett gólt a Madrid hivatalos mérkőzésen, s 98 találkozója után született ismét gól nélküli döntetlen.

2007. február 17. óta a Madrid vagy szerzett, vagy kapott gólt minden mérkőzésén. Most nem. S ez elsősorban a támadószekció hibája, amelyet nem igazán mentesít, hogy ezúttal Benzema, Higuaín és Van Nistelrooy sem állt Manuel Pellegrini rendelkezésére. Meg Cristiano Ronaldo, akinek a hiányát nagyon megérzi a csapat.

Amikor ő a pályán volt eddig a Real Madridban, a királyi klub csak győzött, s egyetlen, a vergődő Villarreal elleni mérkőzésétől (2-0) eltekintve, minden találkozóján legalább három gólt szerzett. Amióta hiányzik, a Madrid kikapott idegenben a Sevillától, s otthon a Milantól, valamint döntetlenül játszott a Sporting Gijonnal. Egyetlen mérkőzését, a Valladolid elleni hazai bajnokit tudta csak megnyerni. Másképpen: a portugál sztár októberben egyetlen mérkőzést sem tudott játszani a Real Madridban, s ezért a klub nagy árat fizetett: négy találkozójából csak egyet nyert meg.

A kritizálók pedig egyre hangosabbak. A spanyol sportsajtó pedig már az első vereség után Ronaldofüggőségről, vagy Cristianofüggőségről írt, a klub pedig mindent megtesz azért, hogy minél inkább meggyorsítsa a játékos felépülését. A barcelonai Sport szerint eredetileg egyhónapos kihagyást jósoltak az orvosok, de miután a Madrid eredményessége erősen visszaesett, Florentino Pérez szeretné már a november harmadiki, AC Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen a pályán látni a portugál játékost.

Jorge Valdano általános igazgató közben megerősítette, tart a bizalom az edző, Manuel Pellegrini iránt. Alkalmasint azért is érezte fontosnak ezt kinyilvánítani, mert korábban Pérez elnök többször is bírálta az edzőt, mondván, nem játszik elég látványosan a csapat, noha győz. Most se látványos játék, se győzelem. Pérez egyébként éppen Jorge Valdanót meg lehetséges utódként az edzői poszton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×