eur:
401.07
usd:
366.62
bux:
74336.17
2024. október 11. péntek Brigitta

Koeman: Az ilyen meccsek miatt érdemes a labdarúgással foglalkozni

Saját bevallása szerint edzői pályafutása egyik nagy feladata előtt áll Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek együttese szombaton a svédekkel játszik sorsdöntőnek ígérkező világbajnoki selejtezőt a Puskás Ferenc Stadionban.

"Nagyszerű mérkőzés elé nézünk, rengeteg szurkolóval, ráadásul mindkét csapatnak óriási a tét, az ilyen találkozók miatt érdemes a labdarúgással foglalkozni" - mondta a szakember csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Előre lépni mindig egy kicsivel könnyebb, mint megtartani egy bizonyos szintet. Nekünk most az a feladatunk, hogy ott maradjunk, ahol tartunk. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a játékosok hogyan tudják majd feldolgozni ezt, és milyen teljesítményt nyújtanak a szombati találkozón."

A keretről a tréner elmondta: Juhász Roland felépült sérüléséből, így biztosan pályára léphet szombaton, Gera Zoltán ezúttal még külön munkát végez, de a mérkőzésre várhatóan ő is bevethető lesz, Fülöp Márton azonban nem tudja vállalni a szereplést. A szerdán behívott Mészáros Norbert a szombati találkozón még mindenképpen a csapattal lesz, Koeman ezt követően dönt "sorsáról".

A szövetségi kapitány kitért arra is, hogy amennyiben csapata győz, úgy nem foglalkozik a portugál-dán mérkőzés végkimenetelével.

Koeman a svédekről elmondta, rengeteg jó játékosa van a csapatnak, kiemelte Ibrahimovicot, Elmandert és Berget. A svéd újságírók rákérdeztek a szakembernél arra, hogy kit tart a legveszélyesebbnek a rivális gárdából, Koeman a vendégek általános megrökönyödésére Kim Källströmöt, a Lyon irányítóját jelölte meg a Barcelona világklasszisával, Ibrahimoviccsal szemben. Ezt azzal indokolta, hogy Källström a svéd csapat esze, remek átadásokkal szolgálja ki társait, ráadásul "könnyebb" ember, mint Ibrahimovic.

Címlapról ajánljuk

Helyzetjelentés Floridából: bajba jutott magyarok jelentkezését várja a tiszteletbeli konzul

A hurrikán után most a tornádóktól tartanak Florida lakói – mondta Pazaurek Piros tiszteletbeli konzul, aki a Hungarian Hub elnevezésű nonprofit szervezet elnökeként az amerikai magyarok összefogásáról is beszámolt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×