eur:
389.07
usd:
360.79
bux:
68072.35
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kovács Katalin: Fényes érmeket akarok hazahozni

A kísérletezés évének nevezte az ideit a kanadai kajak-kenu világbajnokságra készülő Kovács Katalin. A Honvéd kétszeres olimpiai bajnoka ettől függetlenül bízik abban, hogy a magyar sikerek ezúttal sem maradnak el.

Várom már, hogy megérkezzünk Kanadába, és lássam, mennyit változott a terep a dartmouth-i pályán - mondta az InfoRádiónak Kovács Katalin, aki 12 éve éppen ezen a pályán szerepelt először a felnőtt válogatottban világbajnokságon. A jövő heti világbajnokságon a sportoló öt számban, 500 és 1000 méteren egyesben, 200 méteren párosban, 200 és 500 méteren négyesben szerepel.

A Honvéd kétszeres olimpiai és 23-szoros világbajnok kajakozója kiemelte: nagyok az elvárások a csapattal szemben, de a legnagyobbak saját magával szemben, ezért minél fényesebb érmeket szeretne hazahozni a vb-ről, és ha csúcsformában lesznek, ez sikerülhet is.

Kovács Katalin szerint a pekingi olimpia utáni két év a kísérletezésről szól, hiszen lecserélődik a versenyzői garnitúra nagy része, új egységek alakulnak. A kajakozó bízik abban, hogy a magyarok próbálkozásai is jól sülnek el.

A Honvéd sportolója optimista a négyessel kapcsolatban, 500-on Janics Natasával, Kozák Danutával és Benedek Dalmával ül egy hajóba. Hozzátette: idén keveset edzettek csapathajóban, mindenki inkább az egyesre koncentrált, de amikor összeültek, akkor jó időeredményeket értek el.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Erre az adatra vártak a piacok egész héten - Mennyire korai az öröm a tőzsdéken?

Péntek délután megérkeztek a várt foglalkoztatottsági adatok az Egyesült Államokból. Az áprilisi számok alapján optimisták lehetnek a befektetők azzal kapcsolatban, hogy valóban a lehűlés jeleit mutatja az amerikai munkaerőpiac, a friss adatok azonban egyúttal felerősíthetik a recessziós félelmeket is. A közlés ezúttal is nagyobb elmozdulásokat hozott a dollár piacán és a tőzsdéken is, melynek következtében az EUR/USD árfolyama és az S&P 500 is is kritikus szintre ért. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak jelenleg a grafikonok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×