eur:
400.81
usd:
367.92
bux:
74428.1
2024. október 15. kedd Teréz

Matthäus mégsem lesz a Fehérvár edzője

Mégsem lesz a Fehérvár labdarúgó-csapatának vezetőedzője Lothar Matthäus, ugyanis a klub vezetői nem tudtak megegyezni a német szakemberrel - olvasható az egyesület hivatalos honlapján.

"A felek különböző okokból nem jutottak megállapodásra. A tárgyalások ezért eredménytelenül zárultak, de mindkét fél sok sikert kíván a másiknak a jövőre nézve. A felek a megállapodás meghiúsulásának részleteit üzleti titokként kezelik, így arról nem nyilatkoznak" - áll a Fehérvár FC és Lothär Matthäus közösen kiadott közleményében.

A Fehérvár június 10-én jelentette be, hogy a német klasszis irányítja az együttes szakmai munkáját a következő szezontól a Matthäusszal kötött szóbeli megállapodásra hivatkozva. A szerződést nem írták alá a felek, mert a volt szövetségi kapitány Dubajban nyaralt.

A német szakember azóta járt Magyarországon, múlt pénteken a felcsúti edzőközpontot is megtekintette, és úgy tűnt, csak idő kérdése, amíg a felek megállapodnak.

A Fehérvár hatodik helyen zárta az NB I-et, emellett megnyerte a Ligakupát, de az idény végén megköszönték Varga István vezetőedző munkáját.

Matthäus edzői karrierjét a Rapid Wiennél kezdte, majd a Partizan Beogradot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette. 2004-ben vette át a magyar válogatott irányítását, és hiába ígérte, nem vezette ki az együttest a világbajnokságra.

Kétéves szerződésének lejártával az MLSZ nem hosszabbította meg Matthäus kontraktusát, így 2006-ban egy rövid ideig a brazil Atlético Paranaense edzője volt, majd egy szezont a Salzburg edzőjeként töltött. Legutóbb Izraelben, a Maccabi Netanya csapatánál dolgozott, de május végén innen is távozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×