eur:
400.36
usd:
367.33
bux:
74493.99
2024. október 15. kedd Teréz

Brazil csodagyerekkel pótolná Ronaldót a Man United - hírek és pletykák

Továbbra is a Real Madrid és a Manchester City a legaktívabb az átigazolási piacon. A Manchester United egy brazil csodagyerekben látja Cristiano Ronaldo utódját, míg a Chelsea orosz válogatott labdarúgóval erősíthet. Az Inforadio.hu rendszeresen beszámol a legfrissebb átigazolásokról és pletykákról, így elsőként tudhatja meg, kedvenc csapata kikkel erősítene.

A Real Madrid két aranylabdás futballista, Kaká és Cristiano Ronaldo után most egy "kisebb halra" hajt: Alvaro Arbeloa, a Liverpool spanyol jobbhátvédje a következő kiszemelt. Rafa Benítez, az angol klub menedzsere elismerte: megfontolják a játékosért kapott ajánlatokat.

A királyi klubnál továbbra sem tettek le Franck Ribéry megszerzéséről. A Bayern francia csatára az AS beszámolója szerint családjával már közölte, hogy a Realhoz igazol, és barátja, Zinedine Zidane közelében keres lakást magának Spanyolországban. Német és spanyol lapjelentések szerint a két klub már elkezdte a tárgyalásokat, és bár még nagyon távol vannak a felek, de a tárgyalásokat madridi részről egy bizonyos Zinedine Zidane koordinálja. A francia középpályás másik kérője, a Barcelona pedig azt közölte: ha lemaradnak Ribéryről, akkor Ashley Youngot, az Aston Villa szélsőjét próbálják meg a gránátvörös-kékbe öltöztetni.

A Valencia védőjének, Raúl Albiolnak az ügye is hamarosan megoldódhat: a spanyol labdarúgó ügynöke már Madridban tárgyalt. A Turia-partiak másik sztárja, David Villa először nyilatkozott azután, hogy klubja kijelentette: nem engedi távozni. A spanyol csatár azt mondta, borzasztó napokon van túl az állandó találgatások miatt.

A Real Madrid Arbeloa mellett egy másik liverpooli spanyolt is hazacsábítana, de ez várhatóan "keményebb dió" lesz, ugyanis Xabi Alonsót nem szívesen engednék el a Vörösök. A királyi klub alaposan javított első, 20 millió fontos ajánlatán, és most már 30 milliót kínál a spanyol válogatott középpályásért.

Rafa Beníteznek egy másik védekező középpályása jövőjéről is dönteni kell hamarosan: Javier Mascheranót a Barcelona hívja, és családi okok miatt a labdarúgó sem ellenzi a klubváltást. Az argentin futballista emellett úgy érzi, csapattársaihoz képest kevés a fizetése, és máshol talán jobban megbecsülnék.

A lehetséges távozók mellett egy érkező már biztos a Liverpoolnál: hétfőn este hivatalosan is bejelentették, hogy Glen Johnson a Portsmouth-tól 17,5 millió fontért a Vörösökhöz igazol. A válogatott védő 4 éves szerződést és heti 90 ezer fontos fizetést kap, így az egyik legjobban fizetett hátvéddé válik.

A Manchester City Gareth Barry után Roque Santa Cruzt is leigazolta, és közel áll, hogy a városi rivális Unitedtől távozó Carlos Tévezt is megszerezze. Az argentin támadó 25,5 millió fontért szerződhet a Cityhez, és a hírek szerint az győzte meg, hogy Mark Hughes menedzser nagyratörő terveket vázolt neki.

Tévezről lemaradni látszik a Chelsea, így a londoni Kékek első igazolása az orosz Jurij Zsirkov lehet. A bal oldalon bárhol bevethető játékos ügye a jövő hét közepére oldódhat meg, a CSZKA Moszkva 18 millió fontot kasszírozhat eladásából. Zsirkovot maga Roman Abramovics tulajdonos győzte meg a klubváltásról, és biztosította, Carlo Ancelotti menedzser kezdőként számít majd rá. Ennek némileg ellentmond, hogy a Kékek másik balszélsője, Florent Malouda kedden jelentette be, két évvel meghosszabbította szerződését a klubnál.

Miután Glen Johnson kikosarazta a Chelsea-t, a londoni egyesület egy másik jobbhátvédért, az Inter braziljáért, Maiconért jelentkezett be. A 27 éves válogatott védőért 25 millió fontot is megadna a klub, és Maicon ügynöke szerint a labdarúgó sem zárkózik el az ajánlat elől. Korábban az Inter elnöke, Massimo Moratti azt közölte: megfelelő ajánlat esetén elengedik a jobbhátvédet.

A két kulcsemberét elvesztő Manchester United a megfelelő Cristiano Ronaldo-utódot keresi. Angol lapok szerint a bajnoki címvédő a Grémio 18 éves támadó középpályását, Douglas Costát szemelte ki, és ügynökére hivatkozva azt is közölték, hogy tárgyalni is kezdtek a brazil klubbal. A következő Ronaldinhónak tartott játékos kivásárlási ára 21 millió font körül van, de a manchesteriek ennyit nem kívánnak áldozni rá, és az ügynök szerint éppen a vételár miatt hiúsulhat meg a klubcsere. A United egy másik brazil tehetséget, a 17 éves Dodót is figyeli; a Corinthians védője jövő év elején csatlakozhatna Sir Alex Ferguson csapatához.

A Fülöp Mártonnal felálló Sunderland is érdeklődik a Fulham középpályása, Didier Zokora iránt. Az elefántcsontparti játékost az Atlético Madrid és a Sevilla is szívesen látná a soraiban.

A West Ham egy évre kölcsönvette az Intertől a chilei támadót, Luiz Jimenezt.

A 2001-es aranylabdás Michael Owen kijelentette: mindenképpen elhagyja a kiesett Newcastle-t. A csatárnak vannak ajánlatai külföldről és az angol élvonalból is, de még nem döntött jövőjéről. A Hull menedzsre, Phil Brown megerősítette, hogy tárgyalni kezdenek a korábbi válogatott támadóval.

A spanyol élvonalban szereplő Espanyolnál folytatja pályafutását Nakamura Sunszuke, a Celtic Glasgow japán válogatott labdarúgója. A 30 éves középpályás négy évet töltött a Celticben, ez alatt három bajnoki címet szerzett. 2007-ben a játékosok és az újságírók szavazati alapján is ő volt a skót bajnokság legjobb játékosa.
Olaszország felé véve az irányt az láthatjuk, hogy a Milan figyelme újra Emmanuel Adebayor felé fordul, amennyiben Edin Dzeko megszerzése végképp lehetetlenné válik. A piros-feketéket számos nehézség hátráltatja a bosnyák támadó leigazolásában, mivel jelenlegi klubja, a Wolfsburg vonakodik eladni. A Corriere Dello Sport szerint a togói támadó olasz képviselői, Giuliano Terraneo és Claudio Vigorelli hétfőn Milánóban jártak a lehetséges átigazolás ügyében.

A milánói egyesület felvette a kapcsolatot az UEFA-kupa győztes Shaktarral a brazil Fernandinho miatt, és egy másik brazil labdarúgót, Luis Fabianót is tárt karokkal várnak Milánóban - ráadásul a támadó is szívesen költözne Olaszországba.

Adriano Galliani, a Milan ügyvezetője beismerte, hogy kaptak egy jelentős ajánlatot Alexandre Patóért, a klub azonban visszautasította az érdeklődőt. "A Milan ebben az évben egyszer már ellenállt egy Patóért tett hatalmas ajánlatnak, azt azonban nem fogom elmondani, hogy melyik csapat kínálta az összeget" - mondta Galliani. Az érdeklődő a Chelsea lehetett, ugyanis a Daily Star kedden azt közölte, a két klub elcserélheti egymással Didier Drogbát és Patót.

A Corriere dello Sport szerint a Juventus hamarosan leigazolja a Lyon válogatott bekkjét, Fabio Grossót, míg szintén a kiszemeltek közé tartozik Fabiano Santacroce, a Napoli U21-es válogatottja. Egy labdarúgó közben elhagyta Torinót: Olof Mellberg az Olympiakosz Pireuszhoz került.

A bajnoki címvédő Inter francia középpályása, Patrick Vieira a PSG-hez kerülhet, de a rutinos játékos magas fizetést vár, így emiatt kútba eshet az üzlet.

A Roma eladásra ajánlotta Julio Baptistát az Atlético Madridnak. A Farkasok költségcsökkentést hajtanak végre a következő szezontól, így akár 10 millió fontért is átengednék a brazil támadót. Egy másik római játékosért, Daniele De Rossiért a Barcelona érdeklődik, és állítólag 10 napon belül ajánlatot tesznek.

Izlandi sztárral erősít a Besiktas: a török bajnok Eidur Gudjohnsent, a Barcelona klasszisát szeretné megszerezni.

A végére pedig egy magyar érdekeltségű hír: Király Gábor, az 1860 München újdonsült játékosa a Hali TV-nek elárulta, összesen nyolc klubtól volt megkeresése, és bár a hét kikosarazott együttes mindegyike első osztályú alakulat volt, ő mégis nagyobb kihívásnak tartja, hogy a német élvonalba jutásért küzdhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×