eur:
400.3
usd:
366.82
bux:
74228.4
2024. október 15. kedd Teréz

Egymilliárd euróért vásárolható ki Ronaldo a Realtól

Szinte felfoghatatlan összegű, egymilliárd eurós kivásárlás árat határoz meg Cristiano Ronaldo szerződésében a Real Madrid. A spanyol egyesület elnöke ezzel akarja elvenni az arab sejkek kedvét a portugál klasszis leigazolásától. Az aranylabdás sztár bemutatása július 6-án lehet.

Egymilliárd euró - ennyit kell valakinek ajánlania, hogy elcsábítsa Madridból Cristiano Ronaldót.

A Manchester Unitedtől érkező portugál klasszis hamarosan aláírja a szerződését a Realhoz, és a kontraktusban meghatározzák a kivásárlási árat is, ami nem kevesebb, mint egymilliárd euró lesz. Florentino Pérez ezzel a főleg szimbolikus lépéssel mindenkinek - de különösen a dúsgazdag arab sejkeknek - az értésére kívánja adni, hogy Ronaldo nem mozdítható Madridból. A klubelnököt az intette óvatosságra, hogy a Manchester City tavaly 168 millió eurót kínált a portugál labdarúgóért.

Talán mondani sem kell, ezzel Ronaldo újabb rekordot állít fel a legmagasabb összegű átigazolás és legnagyobb fizetés után. Az eddigi csúcsot hárman, a barcelonai Carles Puyol, valamint a Realnál szereplői Raúl és Ruus van Nistelrooy tartották 180 millió eurós kivásárlási árral. Korábbi hírek szerint a portugál sztár évi 13 millió eurós fizetést tehet zsebre új klubjánál, és úgy tűnik, a kereskedelmi jogok tekintetében is sikerült megegyezni: a Ronaldo által hozott reklámbevételek 60 százaléka a játékost illetik majd.

Cristiano Ronaldo a hétvégén esett át az orvosi vizsgálaton, és várhatóan nem kell műteni sérv miatt, noha korábban a United orvosai még ezt javasolták. A sztár hatéves szerződésre kanyarítja oda a nevét, hivatalos bemutatása pedig július 6-án lesz a Bernabeu stadionban. A másik aranylabdás klasszist, a brazil Kakát június 30-án, a Konföderációs Kupa után mutatják be a Realnál.

"A Real Madrid az a klub, ahol mindig is játszani akartam. Nagyszerű lesz olyanokkal együtt futballozni, mint Kaká, Raúl, Iker Casillas és Guti. Tudom, hogy nagyok az elvárások, de hozzá kell szoknom ehhez" - mondta egy sajtótájékoztatóján Ronaldo. Hozzátette: most pihenni akar, hogy a felkészülést és a szezont újult erővel kezdhesse majd.

"Kezdetben biztos nehéz lesz a Manchester Unitednél töltött hat év után. Angliában a játék gyorsabb és fizikálisan keményebb, de ez nem lehet kifogás. Remélem, gyorsan sikerül alkalmazkodnom" - emelte ki Ronaldo, aki még nem tudja, hányas mezben játszik majd új klubjában. A védjegyévé vált 7-es foglalt, a Real ikonja, Raúl viseli azt.

"A trófeák megnyerése jelenti a kihívást. A Madrid sikerekhez van szokva, ahogy a Manchester United is. Biztos vagyok benne, hogy jó eredményeket érünk majd el" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.15. kedd, 18:00
Vitézy Dávid
a Főváros Közgyűlés tagja, a Podmaniczky Mozgalom frakcióvezetője
A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

A hosszú életnek nemcsak titka van, hanem képlete is

Hogyan lehet lassítani az öregedés folyamatát? Hogyan lehet meghekkelni a biológiai óránk járását? Milyen életmód, gyógyszer, hatóanyag segíti ezeket a folyamatokat? Amíg ezt genetikai úton nem lehet megtenni, milyen egyéni megoldások vannak? Mivel élhet a hétköznapi ember és milyen dimenzióban járnak ezen a téren a milliárdosok? Látványos kísérletek, tudományos információk és gyakorlati tudnivalók keretében mutatták be a legújabb longevity trendeket a Medipredict konferenciáján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×