eur:
386.45
usd:
355.47
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

David Villával lehet teljes a Real Madrid triumvirátusa

David Villa lesz a Real Madrid harmadik nyári igazolása, a spanyol csatár érkezését jövő héten jelenthetik be - írta internetes oldalán a Marca spanyol sportlap. A Valencia részéről megerősítették, hogy folynak a tárgyalások, de az egyesület szerint még nem állapodtak meg a 27 éves támadó klubváltásáról.

Cristiano Ronaldo és Kaká megszerzése után sem tétlenkednek a Real Madrid háza táján, és nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a spanyol fővárosba csábítsák David Villát, a Valencia Eb-gólkirály támadóját. A királyi gárda helyzetét jelentősen könnyíti, hogy a csatár egyértelművé tette, a Real Madridban kíván szerepelni. Ez akkor derült ki, amikor a Chelsea spanyolországi megfigyelője, Juan Cruz Sol próbált lépéseket tenni Villa megszerzése érdekében, de azt a választ kapta, hogy a támadó nem kíván külföldre igazolni.

Kérdés, hogy a Realnak mennyit ér meg a csatár. A madridiak utolsó ajánlat 25 millió euróról és a kölcsönből visszahívott Alvaro Negredóról szólt, ám a komoly anyagi gondokkal küzdő Turia-parti egyesület ennél 10 millióval többet kért. Florentino Pérez, a Real első embere a hírek szerint 4-5 millió eurót még kész hozzácsapni az összeghez.

A Marca már arról írt, hogy a klubváltás tényét csak jövő héten jelentik be, addig még a két klubelnök tárgyal egymással, de már csak apró részletekben kell megállapodni. A lap 40 millió eurós vételárról ír.

A Valencia egyik vezetője, Javier Gómez elismerte, hogy zajlanak a tárgyalások, de megállapodás egyelőre nem született. Ha meg is állapodnak, a játékost csak a hónap végén mutathatják be Madridban, mivel a spanyol válogatott tagjaként a Konföderációs-kupán vesz részt.

Spanyol lapinformációk szerint a Real egy másik valenciai sztárt, David Silvát is meg kívánja szerezni. Manuel Llorente klubelnök a napokban érinthetetlennel nevezte a középpályást, de Silva ügynöke megpróbálja meggyőzni, hogy gondolja meg magát, és engedje el az Eb-győztes labdarúgót Madridba.

A brit lapok közben arról számoltak be, hogy a Real Xabi Alonsóért cserébe Arjen Robbent vagy Gabriel Heinzét ajánlotta fel a Liverpoolnak. A The Sun szerint a holland szélsővel sorozat sérülései miatt nem kockáztatna Rafael Benítez, de az argentin védőt már évekkel ezelőtt meg akarta szerezni, és a mellé felkínált 18 millió font is jól jönne az anyagi gondokkal küzdő liverpooli egyesületnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×