eur:
389.31
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az illetlen Benítez és a sport legrosszabb vesztesei - videók

Nem csendesedik a nyilatkozatháború Rafael Benítez és Sir Alex Ferguson között azután sem, hogy a Manchester United megnyerte az angol bajnokságot. A Liverpool menedzsere nem gratulált a bajnoki címhez kollégájának, mert sok dolog történt a szezon során, amelyek nem tetszettek neki. A spanyol edző helyet követel magának a sportvilág legrosszabb veszteseinek listáján.

"Csak annyit mondanék, hogy szép munka volt a klubtól. Gratulálok a Unitednek, mert ők nyertek, ennyi. Normális esetben illedelmes lennék és elismerném a másik menedzsert, de sok mindent láttunk a szezon során, ami nem tetszett" - mondta Rafael Benítez, a Liverpool edzője, miután a Manchester United szombaton megnyerte az angol bajnokságot, ezzel biztossá vált, hogy a Vörösök immár 18. éve nem tudnak diadalmaskodni a hazai porondon.

A manchesteriek 18. bajnoki címüket szerezték meg, amivel utolérték a nagy rivális Liverpoolt, míg a Premier League-ben 11. alkalommal zárt az élen a United.

Egy másik, szombati nyilatkozatában a liverpooli edző a pénzt nevezte a Manchester United sikere zálogának. "Amikor a Unitedról van szó, egy olyan csapatról beszélünk, amely minden évben minden játékosra rengeteg pénzt ad ki, számomra ez a különbség a két együttes között." A számok nem teljesen támasztják alá Benítez véleményét, a rangos transfermarkt.de oldal összesítése szerint a Liverpool az elmúlt 3 évben többet költött, mint a Manchester United (64, 75, 42 millió font; illetve 48, 91, 14).

A két tréner viszonya januárban mérgesedett el, amikor Benítez azzal állt elő, hogy a manchesteriek milyen kedvezményekben részesülnek az angol bajnokságban, válaszul Ferguson arrogánsnak nevezte a spanyolt.

A legrosszabb vesztesek Ivanisevicstől Cantonáig


Rafa Benítez nehezen emészti meg, hogy csapata lemaradt a bajnoki címről, noha az elmúlt években most volt ahhoz a legközelebb. A spanyol edző mellett találunk még rossz vesztesek a sportban szép számmal.

Goran Ivanisevics teniszező 2000-ben egy meccsén három ütőjét is összetörte mérgében, így vissza kellett lépnie, mert nem maradt, amivel játszani tudott volna. Emlékezetes kirohanásai voltak John McEnroe-nak is, mára szállóigévé vált mondata az 1981-es wimbledoni tornán így hangzott: "ezt nem gondolhatja komolyan!"

A Formula-1-ben ritkán kerülnek összetűzésbe a versenyzők, de az 1982-es Német Nagydíjon erre is volt példa: az első helyről kieső Nelson Piquet Eliseo Salazart okolta összeütközésükért, ezért az autóból kiugorva előbb mutogatni kezdett neki, majd többször meg is ütötte.

Egyszerűbb módszert választott a snooker-világbajnok Ronnie O'Sullivan, hogy nem tetszésének kifejezze: a 2006-os Brit Bajnokság negyeddöntőjében kivonult a teremből a Stephen Hendry elleni meccs során. Tiszteletlen tettéért 21 ezer fontos büntetést kellett fizetnie.


Egy 1971-es Borisz Szpasszkij-Bobby Fischer sakk mérkőzés során az amerikai megtiltotta, hogy a nézők közül bárki is joghurtot egyen, mert azt hitte, a gyümölcs fajtája valamilyen információt jelent az ellenfele számára.

Egyszerűen lefeküdt a pályára Jon Drummond, miután kizárták a 2003-as atlétikai világbajnokság 100 méteres síkfutása elődöntőjében rossz start miatt. Az amerikai sprinter végül felkelt, és mégis le akarta futni a távot, ezért a futamot lefújták.


Visszatérve a futballhoz: a Perugia elnöke felbontotta An Dzsung Hvan szerződését, miután a dél-koreai játékos a 2002-es vb-n góljával búcsúztatta az olasz válogatottat. "Nincs szándékomban egy olyan játékosnak fizetni, aki romba döntötte az olasz futballt" - magyarázta Luciano Gaucci.

A kuvaiti szövetség elnöke lezavarta az ország válogatottjának játékosait a pályáról, mivel nem tetszett neki egy bírói ítélet a franciák elleni 1982-es vb-meccsen. A bíró ijedtében megváltoztatta döntését, így folytatódhatott a meccs.


Nehezen viselte a kritikát Eric Cantona, a Machester United korábbi sztárja, aki egy 1995-ös, Crystal Palace elleni bajnokin a pályára levonulva egy karate rúgással terítette le az ellenfél egyik szurkolóját. A francia csatárt 9 hónapra tiltották el brutális tette miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×