eur:
389.42
usd:
361.53
bux:
68395.29
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Arsavin lehet az Arsenal megmentője

Klubrekordot jelentő, 20 millió fontos ajánlatot tehet az Arsenal Andrej Arsavinért, a Zenit Szentpétervár támadójáért. A nyári Európa-bajnokság egyik felfedezettje a télen kerülhet a londoni csapathoz.

Francesc Fabregas súlyos sérülése után

az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger is elismerte, hogy januárban új futballista után kell néznie.

"Egyre valószínűbb, hogy igazolunk, de vannak ideiglenes megoldások is Fabregas pótlására, és nem vagyunk elkeseredve" - közölte a francia tréner.

Az első számú kiszemelt Andrej Arsavin, akit 20 millió fontért hajlandó elengedni a Zenit, és engedélyezték neki, hogy tárgyaljon az érdeklődőkkel.

A szentpétervári klub igazgatója, Makszim Mitrofanov az Eho Moszkvi rádiónak azt mondta: remélik, hogy az Arsenal napokon belül megteszi ajánlatát a 27 éves labdarúgóért.

Az orosz futballista múlt héten Londonban járt, az Arsenal és a Tottenham edzőközpontját is meglátogatta. A Spurs még a nyáron próbálta megszerezni Arsavint, de akkor a Zenit nem engedte el, a játékos pedig kijelentette, hogy a Bajnokok Ligájában akar szerepelni, erre pedig ősszel a szentpéterváriakkal lehetősége is volt.

A kommunisták megrótták

Januárban azonban már várhatóan elhagyja Szentpétervárt, hiszen a klub is rájött, most még jelentős összegért adhata el. A képességeit senki sem vitatja, ugyanakkor sokan hangulatembernek tartják, emiatt rizikósnak tartják a leszerződtetését és kétségesnek azt, hogy a megfelelő ember-e az Arsenal számára.

Az orosz bajnokság utolsó fordulóiban már gyengén szerepelt, emiatt a kommunista párt városi szervezete élesen kritizálta Arsavint, akit szerintük csak az vezérel, hogy egy mohó nyugati klubhoz kerüljön.

A milliárdos tagad

Az Arsenalhoz kapcsolódó hír, hogy a klub egyik legnagyobb részvényese, Aliser Uszmanov cáfolta, hogy növelné a részesedését. Az üzbég származású milliárdos, aki a részvények 24,9 százalékát birtokolja, tagadta, hogy 50 millió fontért megvásárolná a klub igazgatóságából kiszálló Nina Bracewell-Smith 15,9 százaléknyi csomagját.

Az üzletember tavaly szállt be az Arsenalba, megszerezve a korábbi elnök-helyettes, David Dein részvényeit, és többször is fontolgatta, hogy növeli részesédését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság hétfőn elindítja azt a folyamatot, amelynek célja, hogy hivatalosan is lezárja a Lengyelországgal a jogállamiság hiányosságokról szóló évek óta tartó vitát – közölte három, a tervet ismerő személy a Financial Times-szal. A tavalyi választásokat követően a Donald Tusk vezette EU-párti lengyel kormány februárban tervet terjesztett elő az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, amelyet még a Jog és Igazságosság Párt által vezetett párt terjesztett elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×