eur:
404
usd:
374.45
bux:
0
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Edzőjükért is játszanak az Atlético-futballistái a Liverpool ellen

Ma este nyolc mérkőzéssel folytatódik a Bajnokok Ligája csoportköre. A tavalyi döntős Chelsea a Romát fogadja, míg a Liverpool az Atlético Madrid otthonában lép pályára.

Fernando Torres nélkül utazik Madridba a Liverpool, vagyis a spanyol csatár nem bizonyíthat volt csapata, az Atlético ellen. A két együttes eddig mindkét idei meccsét sikerrel vette a BL-ben, így a szerda esti rangadó az első helyről is dönthet.

A liverpooliak mellett szól, hogy Bajnokok Ligája-szereplőként tett legutóbbi három spanyolországi kirándulását egyformán megnyerték. A Vörösök esélyeit növeli az a statisztikai összegzés is, amely szerint Steven Gerrardék kivétel nélkül győztek utolsó hét BL-meccsükön, amikor külföldi - tehát nem angol - csapat volt az ellenfelük.

Hogy mégse mehet biztosra a spanyol mester, Rafa Benítez irányította angol elitcsapat, arra egy másik adatsor, ha úgy tetszik statisztikai "ellenpélda" figyelmezteti a Liverpool-híveket. Jelesül az Atlético legutóbbi 14 kontinentális kupamérkőzése közül csupán kettőt veszített el, miközben 10-et megnyert. A hazai fellépéseknél az utolsó 11-et tekintve szintén kitűnő a bizonyítvány, hiszen két döntetlen mellett kilenc alkalommal diadalmaskodott, s otthonában különösen jól ment neki eddig angol csapatokkal szemben, mert hat meccséből négyen győzött, kettőnek pedig döntetlen lett a vége.

A szerda esti találkozón kiderül, hogy kizárólag a honi bajnokságban gyengélkedik-e az Atlético, hiszen legutóbbi három rangadóját elveszítette a Sevilla, a Barcelona és a városi rivális Real ellen, vagy általános krízis mutatkozik. A bajnoki gyengélkedés miatt sokan már edzőváltásról pletykálnak Madridban, és lapértesülések szerint a Tottenhammel szintén rosszul rajtoló Juande Ramos veheti át a mexikói vezetőedző, Javier Aguirre helyét. Az Atlético klubelnöke egyértelművé tette: ha nem nyer a csapat a Liverpool ellen, menesztik a trénert, így csapata az ő megmentéséért is játszik.

Visszatérők a Chelsea-ben

A tavalyi döntős Chelsea a Romát látja vendégül. Az olasz együttes válságjeleket mutat, aminek egyfajta "betetőzése" volt az itáliai bajnokság hétvégi rangadója, amikor is saját pályáján szenvedett 4-0-s vereséget a bajnoki címvédő Intertől.

A kiváló formában futballozó Chelsea-ben egy hónap után ismét kezdő lehet Deco, valamint Petr Cech és Joe Cole is visszatérhet sérülés után. Luiz Felipe Scolari menedzser azért is tartja fontosnak a Roma legyőzését, mert a londoniak már ezzel nagy lépést tennének a továbbjutás felé. A Romában várhatóan kezdőként lép pályára a hosszú sérülése óta csak egy meccset játszó Francesco Totti

Bordeaux-ban menetelhet tovább a CFR

Önbizalommal telve léphet pályára szerdán a kolozsvári CFR a Bordeaux-ban, az erdélyi együttes ugyanis immár nemcsak a nemzetközi kupaporondon szerepel jól, de a bajnokságban is magára talált: a hétvégi fordulóban 1-0-ra legyőzte a jelenlegi listavezető bukaresti Dinamót.

Az eddig mutatott játék alapján a papírforma Franciaországban is Pászkány Árpád csapata mellett szól: a CFR idegenben legyőzte az AS Romát, majd hazai pályán döntetlenre végzett a Chelsea-vel, míg a Girondins Bordeaux mindkét együttestől nagy különbségű vereséget szenvedett. Ennek ellenére az erdélyi együttes csak óvatos optimizmussal tekint a vendégjáték elé, főleg, hogy időközben a Bordeaux egyre jobban szerepel a hazai porondon, és már csak három pont a hátránya a listavezető Olympique Lyonnal szemben.

A kolozsvári csapatnál a Bordeaux újdonsült sztárjától, az AC Milantól kölcsönbe érkezett Yanni Gourcufftól tartanak a leginkább, aki a válogatott színeiben Románia ellen lőtt szépségdíjas gólt. "Ahogy láttam, Gourcuff a Bordeaux-ban sokkal szabadabban játszhat, mint a nemzeti csapatban, de ennek ellenére remélem, sikerül tartanom őt. Szerintem a jó eredmény elérése leginkább tőlünk függ, a saját kezünkben van a sorsunk" - mondta a CFR román válogatott védője, Gabriel Muresan.

A motivációval biztosan nem lesz gond, hiszen a CFR játékosai győzelem esetén fejenként 13 ezer eurós meccsprémiummal lehetnek gazdagabbak.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 27. 20:34
×
×
×
×