eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Érem nélkül maradtak Görbiczék a magyar kiállítássorozat után

Nem tudott érmet szerezni a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián. Hajdu János szövetségi kapitány együttese hiába volt szinte végig egyenrangú ellenfele Dél-Koreának, a bronzmeccset 33-28-ra elveszítette.

Jól kezdtek Görbicz Aniták, összeállt a védekezés, elöl pedig eredményesen zárultak a támadások, így a magyar csapat néhány perc után 6-2-re elhúzott.

A dél-koreaiaik mestere időt kért, ennek pedig három perc alatt meglett a látszata, 7-6-ra fordított az ellenfél.

Ezután kiegyeníltett játék zajlott a pályán, majd a magyarok kerültek ismét fölénybe. Ferling Bernadett remekül játszott, Borbás Rita is sokat segített az együttesen, így a szünet előtt 15-12 is volt az állás a magyarok javára, majd a félidőt 15-13-mal zárták a csapatok.

A második játékrész első percei Dél-Koreának sikerültek jobban, az ázsiai ország válogatottja 19-18-cel átvette a vezetést. Sokáig felváltva potyogtak a gólok, de a magyar együttes egyre gyakrabban játszott emberhátrányban.

Még ezt is kibírta volna a csapat, de 27-27-nél következett egy kettős kiállítás, ekkor pedig megroppantották Görbiczéket a meccs nagy részében nem sokat ficánkoló dél-koreaiak.

Az orosz játékvezetők a kétes helyzeteknél mindkét kapu előtt a riválist segítették, Dél-Korea pedig végül ötgólos győzelmet aratott (28-33).

A tornán igen hektikusan játszó magyar válogatott már a négy közé kerüléssel túlteljesítette a hivatalos célkitűzést, de nem lehet boldog, hiszen úgy maradt le az éremről, hogy Oroszország és Dél-Korea ellen is lett volna esélye a visszavágásra a csoportkörbeli súlyos vereség után.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×