eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Öttusa: Vörös a 20., Gyenesei a 24.

Vörös Zsuzsanna a 20., Gyenesei Leila pedig a 24. lett a pekingi olimpia női öttusaversenyében.

A számot a német Lena Schöneborn nyerte, mivel megőrizte a négy szám után szerzett előnyét.

Lovaglás


Gyenesei végig nagyon jó ütemben lovagolt, alkalmi társa, Ningning láthatóan nagy kedvvel ugrotta az akadályokat, s csak a 11-est húzta le. Az újonc versenyző szépen teljesítette a pályát - 1172 pontot hozott össze -, jogos volt a nézők tapsa.

A címvédő Vörös hibátlanul oldotta meg feladata első felét Lili hátán, a másodikban azonban a 7-es, a 10-es, a 11-es és a 12-es A elemnél is leesett a rúd. Három másodperces időtúllépéssel együtt 1076 pontot ért a produkció.

Úszás


Úszásban Vörös Zsuzsanna és Gyenesei Leila egyaránt a negyedik, az előzetesen legerősebbek tartott futamba kapott besorolást. A két magyar a várakozásoknak megfelelően szerepelt: Gyenesei negyedik lett, így 1316 ponttal gazdagodott, és összesítésben a 25. helyen áll. Vörös Zsuzsanna a 11. helyen zárta az úszást, ez 1280 pontot hozott számára: a címvédő a 19. helyről várja a további küzdelmeket.

Az úszószámot az amerikai Sheila Taormina nyerte, új olimpiai csúccsal - az amerikai hölgy 1996-ban Atlantában aranyérmet szerzett a 4x200-as gyorsváltó tagjaként. Taormina 2000-ben és 2004-ben triatlonban állt rajthoz, ezzel ő az egyetlen amerikai olimpikon, aki három különböző sportágban is indult az olimpiákon.

Gyenge vívás

Mindkét magyar rosszul vívott, különösen a címvédő Vöröstől volt kevés a 15 győzelem/20 vereséges produkció és az érte járó 760 pont. Nem volt olyan szakasza a második számnak, amikor az egyéniben háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok elkapta volna a fonalat, legjobb esetben is csak egy-egyeket csinált, azaz az aktuális párban egyik ellenfele ellen nyert, a másiktól kikapott. Aztán becsúsztak duplavereségek is, ennek nyomán lett a produkció a vártnál lényegesen rosszabb.

Az újonc Gyeneseinek nem erőssége a vívás, így tőle nem is lehetett várni, hogy ebben a tusában kezdi meg a felzárkózást a 31. helyt érő lövészete után. A 13 győzelem és 22 vereség (712 pont) voltaképpen papírforma eredmény, ez azonban nem vigasztalta a magyar tábort, amely elviselt volna egy pozitív előjelű meglepetést.

Lövészet

Az első tusában, a lövészetben Vörös Zsuzsa 1120 pontot kapott teljesítményére - akárcsak négy éve Athénban -, ezzel a vívás előtt a 12. helyen állt.

Gyenesei Leila, aki az idei, budapesti világbajnokságon hatodik volt, 988 pontot gyűjtött, ezzel az első szám után a 34. helyig jutott. Neki nem az első két tusa az erőssége, általában az úszástól szokta megkezdeni a felzárkózást.

Címlapról ajánljuk
Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

Történelmi győzelem küszöbén az Osztrák Szabadságpárt - Nagy vesztes a kancellár párja

A hivatalos előrejelzések szerint történelmi győzelmet aratott a vasárnapi osztrák parlamenti választáson az illegális bevándorlás ellen harcot hirdető radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ). A belügyminisztérium által közzétett, az eddig összeszámolt szavazatokon alapuló adatok szerint a Szabadságpárt korábban még nem szerepelt olyan jól, mint most. Ugyanakkor a legnagyobb vesztes Karl Nehammer kancellár pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP). Végeredmény késő estére várható.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×