eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Görbicz több hetest is elrontott, Dél-Korea ellen a bronzérem lesz a tét

Lemaradt a fináléról a magyar női kézilabda-válogatott. Hajdu János szövetségi kapitány együttese a bronzéremért küzdhet meg Dél-Koreával, mivel az elődöntőben 22-20-ra kikapott a világbajnok Oroszországtól. Görbicz Anita heteseket hibázott, de az oroszok sem a hatékony támadójátékukkal nyertek.

A magyar csapat a meccs elején kétszer tudott vezetést szerezni, Görbicz Anita ebben az időszakban még jól érezte a kaput. A világbajnok együttest Bliznova rángatta ki a kisebb gödörből, sorozatban lőtte a gólokat, majd a magyarok elkezdtek könnyelműsködni a hetesekkel. Hozzá kell tenni, az oroszok is több büntetőt elszórakoztak.

A rivális egyre növelte előnyét, volt 6-13, majd 7-14 is az állás, de a szünetig öt gólra visszazárkóztak Tóth Tímeáék (9-14). Mint a félidei állásból is kitűnik, a magyar védelem nem hibázott sokat, a támadások azonban alig-alig sikerültek.

A második játékrészre új védekezési formációval rukkolt elő Hajdu János, és ez be is vált, csakhogy elöl annyit szerencsétlenkedett a csapat, hogy nem tudott közel kerülni Oroszországhoz. Többnyire még emberelőnyben sem. A beállós Szamoránsky Piroskának voltak jó percei, de ő is több helyzetet elpuskázott.

18-14-es orosz vezetésnél percekig nem esett gól, a rivális is szenvedett, de ez csak ahhoz volt elég, hogy a magyar együttes végül tisztes, két találatos vereséggel zárja az elődöntőt.

A finálét - ahogy a decemberi franciaországi vébén - most is Norvégia és Oroszország játssza, a magyarok Dél-Koreával csapnak össze a bronzéremért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×