eur:
387.33
usd:
356.49
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Megszerezhető-e az érem a tragédia után? - a keddi program

Elsősorban a férfi kardvívóktól várhatnak érmet a magyar szurkolók a pekingi olimpia negyedik versenynapján.

Az Athénban ezüstérmes Nemcsik Zsolt - nem éppen könnyű sorsolása ellenére - a szám esélyesei közé tartozik, de kérdés, hogyan tudta feldolgozni edzője, Gerevich György augusztus 2-i halálát.

Az elhunyt tréner készítette fel az olimpiára Szilágyi Áront is, a 18 éves tehetség első asszóját Decsi Tamás ellen vívja kora reggel, egyikük tehát biztosan búcsúzik a legjobb 32 között.

A teniszező Szávay Ágnes egyesben már az első fordulóban kiesett, kedden párosban lép pályára Arn Grétával az oldalán a japán Morita Ajumi, Szugijama Aj duó ellen.

A férfi könnyűsúlyú kétpárevezősök reményfutamában délelőtt 10 órától a Varga Tamás, Hirling Zsolt egység érdekelt.

Úszásban hajnali négy órától 200 gyorson Mutina Ágnes, 5 órától 200 pillangón Cseh László, valamivel később pedig 200 vegyesen Verrasztó Evelyn harcolhatja ki a döntőbe kerülést.

Délután fél egytől a selejtezőben szerepel 100 gyorson Makány Balázs, 200 pillangón Boulsevicz Beatrix és Kovács Emese, 200 mellen az Athénban második Gyurta Dániel, végül pedig a férfi 4x200-as magyar gyorsváltó.

A magyar férfi vízilabda-válogatott reggel nyolc órától Görögországgal küzd meg, és nem csak a győzelemre, hanem a gólkülönbségre is figyelnie kell ahhoz, hogy ne kerüljön jelentősebb hátrányba Montenegróval szemben. Az újdonsült Európa-bajnok a magyarok elleni 10-10-es döntetlen után kedden hajnalban Kanadával küzd meg, és vélhetően nem ütközik majd nagy ellenállásba.

A vitorlázók hét órakor kezdődő Laser Radial versenyében szerepel Berecz Zsombor, míg a legkorábban Gerebics Roland kezdi meg a keddi napot, a magyar sportlövő már három órától érdekelt a dupla trap selejtezőjében.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×