eur:
389.41
usd:
363.35
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elítélték a verekedő válogatott futballistát

Bűnösnek találták Joey Bartont, a csapattársát súlyosan bántalmazó angol futballistát.

A bíróság kedden négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Joey Bartont, egyszeres válogatott futballistát súlyos testi sértés miatt.

A labdarúgó hétfőn a manchesteri bíróságon elismerte, hogy megverte csapattársát, a francia Ousmane Dabót. Az eset még tavaly májusban történt. A Manchester City edzésén a csapat két játékosa, Barton és a francia Dabo összeszólalkozott egymással, majd Barton hátulról rátámadt Dabóra, és még akkor is ütötte, amikor csapattársa már a földön feküdt.

Dabót kórházba kellett szállítani, arcán súlyos sérüléseket szenvedett, míg Bartont őrizetbe vették.

A verekedés után Barton elhagyta a Manchester Cityt, tavaly nyáron 5,8 millió fontért a Newcastle játékosa lett, míg Dabo azóta már a Lazio labdarúgója.

A hétfői tárgyaláson több manchesteri csapattárs is tanúskodott. Giorgosz Szamarasz például azt mondta, annyira sokkolta az eset, hogy sosem tudja elfelejteni.

Az egyszeres angol válogatott Barton egy liverpooli utcai verekedés következményeként jelenleg éppen hathónapos börtönbüntetését tölti, de hamarosan kiengedhetik.

A Newcastle vezetői várhatóóan felbontják a szerződését, de hivatalosan csak annyit közöltek: a lehető leghamarabb akarnak tárgyalni a botrányhős focistával. Márpedig ilyen előélettel nem lesz könnyű csapatot találni Bartonnak.

A középpályásnak már többször meggyűlt a baja a hatóságokkal: 2005-ben - még a Manchester City játékosaként - hazaküldték a thaiföldi túráról, mert összeverekedett egy bárban egy Everton-drukkerrel.

A Manchester City 2004-es karácsonyi buliján pedig égő szivarral "fenyegette" meg csapattársát, Jamie Tandyt, sőt egyes hírek szerint el is nyomta azt Tandy arcán.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×