eur:
388.8
usd:
361.22
bux:
68578.71
2024. május 7. kedd Gizella

Ötvenmilliós prémiumot kapnak a spanyolok

Fejenként 213 ezer eurót kapnak a spanyol labdarúgók a Európa-bajnoki diadalért, míg a spanyol szövetség 23 millió euró jutalomban részesül a siker nyomán.

Fejenként 213 ezer eurót (51 millió forint) kapnak a spanyol labdarúgók a Európa-bajnokság megnyeréséért. A spanyol szövetség közlése szerint a prémium összegét a kontinensviadal előtt meghatározták.

23 milliót fizet az UEFA

Huszonhárom millió eurót kap a spanyol szövetség az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA) az Európa-bajnoki diadalt követően. A spanyol csapat valamennyi mérkőzését megnyerte, ezzel 15,5 milliót gyűjtött össze, a németekkel szembeni 1-0-s döntőbeli siker, vagyis az elsőség kiharcolása pedig 7,5 milliót ér.

A német együttes 14,5 millióval jutott el a fináléig, amelyért még 4,5 milliót, azaz összesen 19 millió kap.

Az UEFA összesen 184 millió eurót oszt szét a 16 résztvevő között, ebből 64 milliót a mutatott teljesítmény alapján. Valamennyi válogatott indulásból részesült 7,5 millió euróban, majd az első szakaszban a győzelmek 1 milliót, a döntetlenek pedig 500 ezret értek. A negyeddöntőbe jutott nyolc alakulatnak jut további két millió, az elődöntősöknek pedig újabb három. A marketing bevételek és a közvetítési jogdíjak emelkedése miatt lényegesen nőtt a szétosztható pénz összege 2004 képest. A portugáliai torna után 129 millió eurón osztozhattak a csapatok.

Zarándokolhat Aragonés

Luis Aragonés, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya elzarándokol Santiago de Compostellába, ha betartja az Eb előtt tett ígéretét. A 69 éves szakvezető azt mondta, feleségével együtt végigmegy a híres zarándokúton, amennyiben csapata megnyeri a kontinenstornát.

Címlapról ajánljuk
Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Hortay Olivér az üzemanyagár-csökkenésről: a miniszter „puha eszközökhöz” nyúlt, ami bevált

Az adótartalom nem magyarázza a regionális eltéréseket a benzin és a gázolaj árát illetően, inkább az árrésekben jelentkező különbség okozott némi kontrasztot – mondta az InfoRádióban a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai üzletág vezetője. Hortay Olivér hozzátette: magyar szempontból kedvező fejlemény, hogy a szomszédos országok átlagáraihoz képest már kevesebb, mint egyszázalékos a differencia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×