eur:
398.71
usd:
364.11
bux:
74011.67
2024. október 9. szerda Dénes

A Barcelona játékosai díszsorfalat állnak a Bernabéuban

Európa legnagyobb presztízsű rangadóját, a híres El Clásicót játsszák ma este tíztől a Santiago Bernabéu Stadionban. Az elmúlt években a két csapat találkozója meghatározó volt a bajnoki cím kimenetele szempontjából - most nem. A Madrid már ünnepelni készül.

Egy Real Madrid-szurkoló számára nincs a mostaninál delikátabb helyzet: a csapat az előző bajnoki fordulóban bebiztosította a bajnoki címet, immár az ünneplésé a főszerep. S ehhez az asszisztenciát a legnagyobb rivális, a Barcelona adja. A katalán klub játékosainak a szokásoknak megfelelően, a találkozó előtt díszsorfalat kell állniuk a bajnokcsapat tagjainak kivonulásakor.

Bernd Schuster edzői pályafutása során először ülhet le bajnokként a kispadra, azzal a céllal, hogy véghez vigye, ami időtlen idők óta nem sikerült egyetlen elődjének sem: az idény két bajnokiján hat pontot akar szerezni a Barcelona ellen.

Ha úgy tetszik, a nehezebb feladatot már teljesítette a csapatával decemberben, győzött a Nou Campban. Most szeretné feltenni a pontot az i-re a Bernabéuban. Még akkor is, ha nem küldheti pályára a legerősebb csapatát. Raúl és Cannavaro eltiltása miatt hiányzik majd, Ruud van Nistelrooy játékának kockáztatására nincs szükség. Gabriel Heinzét felmentette a fegyelmi bizottság, így ő játszhat.

Kikerült a Pamplonában a kezdőcsapatban szerepelt Diarra és Saviola is az alaptizenegyből, előbbit a támadóbb szellemű Guti, utóbbit az utóbbi hetekben remeklő "Pipita" Higuain váltja. Marad a csapatban Robben - Robinho ismét csak kispados.

A Barcelonában sem sokkal jobb a helyzet. A vezérkar még nem jelentette be hivatalosan a Rijkaard-Guardiola cserét, de az angol nyelv kedvelt fordulatával élve, "ez a legrosszabbul tartott titok".

Ronaldinho mellé feliratkozott Gaby Milito is a sérültek közé, s váratlanul kikerült a kezdő csapatból Yaya Touré. Nem játszik az eltiltott Eto'o és Deco sem. Biztos, hogy a katalánok tizenegyéből többen is utoljára viselik a klub mezét nagy rangadón - változások várhatóak a nyáron. Ha tippelni kellene, a tervezett kezdő csapat tagjai közül Zambrottát, Thuramot, Sylvinhót, Márquezt feltétlenül az előző kategóriába sorolnám.

A Barcelonához kapcsolódva, a goal.com internetes oldal elemzője, Ewan Macdonald értékelte a katalán klub játékosainak szezonbeli teljesítményét. Szerinte a legjobb három - sorrendben - Andrés Iniesta, Yaya Touré és Lionel Messi volt, s külön kiemelte az újonc Bojan Krkic teljesítményét is. Alighanem igaza van!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a strasbourgi plenáris vita végén: "ócska propaganda terepévé vált az Európai Parlament"

Szerdán - az árvíz miatt három hét késéssel - több órán keresztül vitáztak az Európai Parlament plenáris ülésén a magyar EU-elnökségi programról, illetve Orbán Viktor európai szerepéről, kormányzásáról. A heves szóváltásokkal tarkított vitát Orbán Viktor szavai zárták.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.10. csütörtök, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×