eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

El tudják-e csábítani a Vasas sztárjait?

A bajnoki címvédés után már az Euroliga barcelonai négyes döntőjére készül a Vasas férfi vízilabdacsapata. Földi László vezetőedző az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában hangsúlyozta: bízik abban, hogy játékosai a következő napokra is függetleníteni tudják magukat a riválisok csábításától, hiszen pályafutásuk egyik nagy lehetősége előtt állnak.

Számított ilyen eredményes szezonzárásra?

Nem volt könnyű a helyzetünk, hiszen az alapszakaszban csak a negyedik helyet tudtuk megszerezni. A Honvéd ellen gigászi csatában nyertünk, az Eger ellen pedig szintén idegenben kezdtünk, és innen fordítottuk a magunk javára a döntőt.

Pedig ebben az idényben nem egy kínos kudarc érte a csapatot, elég a Honvéd elleni 15-3-as vereségre gondolni.

Rengeteg problémával kellett megküzdenünk a szezon során. Már az idény elején is akadtak nehézségeink egy-egy műtét és sérülés miatt, majd például az Eger elleni alapszakaszbeli meccsen Nagy Viktor betegség miatt nem védhetett, és Varga Dénes sem sokat játszhatott a Komjádi uszodában. Hullámzott a csapat formája, de az utóbbi hetekre elkerültek minket a gondok, egyre jobban összeállt az együttes. Sokan szeretik a sztárjátékosokra kihegyezni a sikereket, de a többiek teljesítménye is nagyon kellett a bajnoki cím megvédéséhez.

Az Euroliga négyes döntőjére is készülve mennyi tudtak ünnepelni a pénteki győzelem után?

Örültünk nagyon, de csak szolid ünneplés volt, hiszen pénteken és szombaton kemény meccsek várnak ránk Barcelonában. Bízom benne, lesz még ok az ünneplésre...

A szakértők szerint nem a Vasas a Final Four fő esélyese, de ön már bő egy hete úgy nyilatkozott, hogy összejöhet a duplázás.


Nagyon szép lenne, ha ez sikerülne, de az idény eredményei alapján a csapatom tényleg képes bárkit bárhol legyőzni. A Reccónak is szereztünk már kellemetlen perceket, mostani elődöntőbeli ellenfelünknél, a Jug Dubrovniknál pedig jobbak voltunk a csoportkörben. Bár a Recco tűnik a legesélyesebbnek, a négyes döntő bármelyik résztvevője nyerhet.

Mekkora játékosmozgásra számít a szezon után?

Nehéz erről most beszélni, azok a csapatok könnyebb helyzetben vannak, amelyek már befejezték a szezont. Az edző lelkét simogatja, amikor látja, milyen kapósak a játékosai, de nagyon nehéz építeni a csapatot a következő szezonra. A Final Four után tárgyalunk majd érdemben, de nehéz türelmet kérni azoktól, akiket más klubok is csábítanak.

Meg tudják tartani legjobbjaikat, Steinmetz Ádámot és a Varga-fivéreket?

A többi játékosunkat is hívják, de mindent megteszünk, hogy minél többen itt maradjanak. Így a Final Four előtt többet nem mondhatok, hiszen minden egyes mondat különféle érdekeket sérthet. A játékosok számára is meghatározó az Euroliga négyes döntője, remélem, hogy erre a tornára mindannyian ki tudják zárni a zavaró körülményeket, a felreppenő álhíreket, hiszen a profizmushoz ez is hozzátartozik.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×