eur:
401.41
usd:
365.75
bux:
73610.99
2024. október 4. péntek Ferenc

Nem ment el a díjátadóra, így nem Drogba lett Afrika legjobbja

Nem Didier Drogba kapta az elmúlt év legjobb afrikai labdarúgójának járó díját, mert nem tudott megjelenni a pénteki díjátadó gálán. A Chelsea sztárjának állításait cáfolta az afrika szövetség illetékese.

Didier Drogba állítja, azért nem ő kapta meg végül az elmúlt év legjobb afrikai labdarúgójának járó díjat, mert nem ment el a múlt pénteki gálára Togóba.

"Azt mondták, hogy nyertem, de el kell utaznom Togóba, hogy átvegyem a díjat. Hozzátették, ha nem jelenek meg, akkor változnak a szabályok, és az eredetileg második helyezett kapja meg az elismerést" - hangsúlyozta a Chelsea elefántcsontparti sztárja.

A csatár ezek után azt kérte, hogy legközelebb még a jelöltek között sem szerepeljen a neve.

Didier Drogba azért nem tudott elutazni Togo fővárosábam Loméba, mert két nappal később negyeddöntője volt az Afrikai Nemzetek Kupáján az elefántcsontparti válogatott tagjaként, ráadásul ő az együttes csapatkapitánya. "Nem lehet egy ilyen eseményt egy negyeddöntő előtt két nappal tartani" - tette hozzá.

A voksoláson az eredményhirdetés szerint Kanouté mögött Drogba a második helyen végzett.

Az afrikai szövetség (CAF) kommunikációs igazgatója, Suleiman Habuba tagadta a labdarúgó állításait.

"A CAF sohasem hívta fel Drogbát, vagy Kanoutét azzal, hogy nem kaphatnak díjat, ha nem jelennek meg a gálán. Bár én találkoztam Kanoutéval, mert el akartam neki mondani, hogy mennyire fontos, hogy eljöjjön a lomei ceremóniára" - emelte ki.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: az MNB is léphet, ha nagyon gyengül a forint

Továbbra is 401 felett jár a forint az euróval szemben. Bár péntek reggel a hazai fizetőeszköz valamelyest erősödött, de egyelőre úgy tűnik, nem tud a 400-as szint alá kerülni. A forintgyengülés okairól és következményeiről az MBH elemzési centrumának igazgatóját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.04. péntek, 18:00
Dezső Tamás
a Migrációkutató Intézet főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×