eur:
389.33
usd:
362.68
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Dráma a döntőn: "Micsoda győzelem"

A New York Giants nyert a profi amerikaifutball-liga döntőjét, miután a magyar idő szerint hétfő hajnalban véget ért döntőben 17-14-re nyert a szezonban eddig veretlen New England Patriots ellen. A győztes touchdownt az utolsó percben szerezte a New York-i együttes.

Nem sikerült a csoda a New England Patriots-nak, sikerült viszont a New York Giants-nek: azaz egy veretlenül végigjátszott évad után az utolsó, legfontosabb mérkőzést elbukta a New England, amikor 17-14-re kikapott a Super Bowl előtt esélytelenebbnek tartott New York-i csapattól.

Arizonában rendezték meg az amerikaifutball-liga idei döntőjét a szezonban eddig veretlen New England Patriots és a New York Giants között. A már korábban történelminek beharangozott összecsapás tétje nem csak a Super Bowl elnyerése volt, hanem az is: a New England lesz-e az első csapat az amerikaifutball-liga történetében, amely 19 mérkőzést játszva veretlenül nyeri el a trófeát. (Tökéletes szezont játszani 1972-ben sikerült a Miami Dolphinsnak, de akkor kevesebb mérkőzést játszottak a csapatok.)

Nem lett, miután a mérkőzés utolsó percében a New York-iak irányítója, Eli Manning nagyszerű labdával hozta helyzetbe Plaxico Burrest, aki meg sem állt a vonalig és touchdownt ért el.

A mérkőzés külön érdekessége volt, hogy Eli Manningot választották meg a mérkőzés legértékesebb emberének. Tavaly ugyanezt a címet a játékos testvére, Peyton Manning nyert el az Indianapolis Colts játékosaként.

"Egész évben hittünk magunkban, és végül sikerült a várt helyzetbe kerülnünk, amikor esélyünk volt megnyerni a mérkőzést" - nyilatkozta a döntő után Eli Manning, az utolsó pillanatban elért győztes touchdownra utalva.

"Rengeteg nagyszerű teljesítmény is volt abban az akcióban: David Tyree nagyszerű elkapást mutatott be, aztán jött Plaxico a touchdown-nal. Mindenki kitett magáért. Micsoda győzelem" - lelkendezett a döntő legértékesebb játékosa.

A New York Giants 1987 és 1991 után harmadik alkalommal nyerte el a Super Bowlt, a New England Patriotsnak pedig nem sikerült hét szezon alatt negyedszerre is elnyerni a sportvilág egyik legértékesebb trófeáját.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×