eur:
385.55
usd:
355.36
bux:
67785.96
2024. május 21. kedd Konstantin

Áprilisban Budapestről rajtol a Dakar-széria első versenye

Április 20-án Budapestről rajtol a Közép-Európa-rali, a Dakar-széria első versenye - jelentette be az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportügyekért felelős államtitkára.

Ujhelyi István elmondta: az összesen 3000 kilométer össztávú, a gyorsasági szakaszokat tekintve 1500 kilométeres viadal egymillió eurós rendezési költségeinek 80 százalékát a Dakar-rali szervezője, az Amaury Sport Organisation (ASO) állja, míg a fennmaradó 200 ezer eurót, vagyis csaknem 52 millió forintot a magyar állam biztosítja a turisztikai költségvetésből. A technikai lebonyolításért és szervezésért az ASO felel.

A szocialista politikus hangsúlyozta: a tárgyalások eredményeként valamennyi gyorsasági szakaszt zárt katonai lőtereken rendezik meg.

A hétnapos, autók, motorok és kamionok számára kiírt versenyre több tízezer vendéget várnak a fővárosba és a Balatonhoz is - közölte az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportügyekért felelős államtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×