INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Kiss László: "A legboldogabb kapitány vagyok"

Infostart / InfoRádió
Négy arany-, két ezüst- és három bronzérmet szerzett a magyar úszóválogatott a debreceni rövidpályás Európa-bajnokságon. A sikerből Cseh László három, Gyurta Dániel egy győzelemmel vette ki a részét. Kiss László szövetségi kapitány az InfoRádiónak elmondta: a magyar úszósport előrelépett, és az olimpia előtti első feladatot sikerrel vették.
Mennyire elégedett a debreceni rövidpályás Eb-n elért eredményekkel?

Két világ- és három Európa-csúcsot, valamint tizennyolc országos rekordot döntöttek meg a magyar úszók, emellett sokan egyéni legjobbjaikat javították meg. A legboldogabb kapitány vagyok jelenleg.

Van-e hiányérzete valakivel kapcsolatban?


Mindig van, a szövetségi kapitány dolga, hogy a negatívumokat is meglássa, de jelenleg csak az öröm hangján tudok beszélni. Minden napra jutott egy aranyérem, több érmet szereztünk, és a betegsége miatt nem versenyző Kerékjártó Tamással egy ezüstéremről még le is maradtunk. A magyar úszósport előrelépett, és az ötkarikás játékok előtti három szakaszból az elsőt jól teljesítettük, de természetesen a pekingi olimpia a legfontosabb.

Mennyire feledteti a rövidpályás Eb a nagymedencés melbourne-i világbajnokság kevésbé sikeres szereplését?

Tanulságos volt, és a jövő tavaszi Európa-bajnokságra teljesen másként készülünk fel. Nem bírtuk el, hogy fél éven belül három nagy világversenyen kellett helytállni, de ez nem csak ránk, hanem az összes európai versenyzőre igaz volt. A jövő tavaszi eindhoveni Eb-t csak eszközként fogjuk kezelni a felkészülés során. Most egy komoly munkás időszak következik, két magaslati és két melegégövi edzőtáborral január és március között, amellyel még előrébb tudunk majd lépni.

Mennyit tud még fejlődni Cseh László és Gyurta Dániel az olimpiára?

Ha ilyen lánggal égnek, akkor az szép reményekre ad okot. Az aranyakat nem lehet garantálni, de mindent megteszünk, hogy tisztességesen felkészüljenek az úszók Pekingre.

Hanganyag: Farkas Dávid


A címlapról ajánljuk