eur:
390.27
usd:
365.29
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

13 góllal nyert a Németh-csapat Kongó ellen

Második csoportmeccsét is megnyerte a magyar női kézilabda-válogatott a franciaországi világbajnokságon. Németh András szövetségi kapitány együttese 33-20-ra nyert Kongó ellen, és továbbjutott a középdöntőbe. A második félidő egy része - akárcsak vasárnap Japán ellen - most sem sikerült jól.

Tóth Tímea vezetésével már 3-1-re vezetett a magyar együttes, de nem roppant meg korán az afrikai csapat, hanem egyenlített.

3-3 után már jobban védekezett az esélyesebb magyar válogatott, és beindult a henger. A 12. percben már 8-3 volt az állás, és időt kért a kongóiak román kapitánya, Gheorge Ionescu.

A harcias rivális megszakítás nélkül háromszor volt eredményes, és felzárkózott 9-6-ra. Görbicz duplával válaszolt, majd Kovacsicz is belelendült, négyszer köszönt be, míg a félidőt a sokat vállaló Tóth sikeres bombája zárta.

A szünet után azonnal kétszámjegyű lett a különbség (19-9). Még emberhátrányban is sikerült növelni az előnyt, pedig több cserejátékos is pályán volt már ekkor.

Hornyák és Borbás együttes kiállítása alatt, majd utána csökkentette tetemes hátrányát az afrikai válogatott, miután megszakítás nélkül hét gólt dobott, és 21-10-ről 21-17 lett. Ráadásul Görbicz büntetőt rontott, majd reklamálásért kétperces büntetést.

Németh András visszahozta kezdőcsapatát, majd időt kért, és nem éppen visszafogott szavakkal ecsetelte, mit vár a játékosoktól. A magyar csapat 12 perc szünet után talált be ismét, ám negyedórával a vége előtt Hornyák megkapta harmadik kiállítását is, így piros lapot mutattak fel neki.

A végjátékra már alaposan elfáradtak a kongóiak, sok volt már a hiba. Lassan visszaállt a jelentős különbség (56. perc: 30-20), ami a lefújásig tovább nőtt.

A spanyolok késő este 36-29-re legyőzték Japánt, így a magyarokkal együtt a legjobb 12 között folytathatják. Az, hogy melyik együttes hány pontot visz magával, a kedden este fél 9-kor kezdődő magyar-spanyol csoportrangadón dől el.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×