eur:
395.06
usd:
370.89
bux:
65061.15
2024. április 19. péntek Emma

Az olimpiai bajnok szégyenkezve és könnyezve ismerte be bűnösségét

Marion Jones magyar idő szerint szombat hajnalban vallomást tett a New York Kerületi Bíróságon, ahol elismerte, hogy hazudott, amikor azt állította, soha nem használt doppingszereket.

"Szégyenkezve állok itt, és mondom azt , hogy elárultam azokat, akik bíztak bennem" - mondta a bírósági meghallgatáson Marion Jones.

A háromszoros olimpiai bajnok amerikai atléta bejelentette, hogy visszavonul. "Visszavonulok attól a sportágtól, amelyet nagyon szeretek" - tette hozzá könnyezve a 31 éves atléta.

A következő bírósági meghallgatás január 11-én lesz az ügyben.

A háromszoros olimpiai bajnok atléta egy, a The Washington Post című lap tudomására jutott levélben írta meg családtagjainak és barátainak, hogy tudtán kívül doppingszereket használt 1999-től két éven keresztül. A 31 éves sprinter a levelében leírta, hogy valószínűleg három hónapos börtönbüntetésre ítélik majd korábbi hamis tanúvallomásáért.

"Bocsánatot szeretnék tőletek kérni. Sajnálom, hogy több okból is csalódást okoztam" - áll Marion Jones levelében. Az atléta kiemeli: csak 2002-ben jött rá, mit is kapott edzőjétől, miután új trénerrel kezdett készülni.

Az "a tiszta" nevű szteroidokat tartalmazó szert - amelyet a THG-t is gyártó BALCO laboratórium készített - akkori edzőjétől, Trevor Grahamtől kapta, aki állítása szerint neki csak annyit mondott az anyagról, hogy táplálék-kiegészítőket tartalmazó lenmagolaj.

Jones beismerése után a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is vizsgálatoz helyezett kilátásba, míg az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának elnöke a 2000-es sydneyi olimpián szerzett három arany-, és két bronzérmének visszaadására szólította fel a 31 éves sprintert. Peter Ueberroth szerint mielőbb visszaszolgáltatni az érmeket, amelyeket a szabályok megszegésével szerzett, hiszen becsapta a sportágát, csapattársait, ellenfeleit, országát és saját magát.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×