eur:
393.3
usd:
367.96
bux:
65878.39
2024. április 24. szerda György

Henry beindult: övé a spanyol idény első mesterhármasa

Thierry Henry végre úgy játszott, ahogy remélik tőle a Barcelona szurkolói. A nyáron vásárolt francia csatár megszerezte első gólját a spanyol bajnokságban - s rögtön lőtt még mellé kettőt. Övé a Primera División 2007-2008-as szezonjának első mesterhármasa.

A Barcelona az idény eddigi mérkőzésein csak szenvedett idegenben. Két találkozójából kétszer játszott gól nélküli döntetlent. Az újabb "kiránduláson" azonban a liga alighanem leggyengébb csapata, a Levante volt az ellenfele.

Frank Rijkaard ezúttal sem számíthatott a sérült Ronaldinhóra, s egy hónapra kidőlt a héten a sorsból az olasz világbajnok szélsőhátvéd, Gianluca Zambrotta is. Bekerült a csapatba Oleguer, s Xavi kapta a kapitányi karszalagot. 101 nap után újra ott ült a kezdéskor a kispadon a Dél-Afrikában megsérült Carles Puyol is.

A Barcelona összeállítása így alakult: Víctor Valdés, Oleguer, Thuram, G. Milito (Puyol, 46.), Abidal (Sylvinho, 63.), Xavi, Yaya Touré, Deco, Messi (Giovani, 51.), Henry, Iniesta.

A katalánoknak ennél könnyebb meccsük kevés lesz a szezonban: nem volt egy súlycsoportban az Abel Resino, az egykori Real Madrid-kapus által irányított Levante és a Barcelona.

Thierry Henry az első félidőben két, aztán a 48. percben egy harmadik gólt is szerzett, eldöntve a találkozót. Az addig az előkészítésben jeleskedő Messié volt a negyedik találat, a Levante Viqueira tizenegyesével szépített. A Barcelona a győzelmével, legalábbis a vasárnap esti mérkőzésekig, átvette a vezetést a tabellán.

Messze jár ettől egyelőre a Sevilla, amelyre rá sem lehet ismerni. A csapat a Juande Ramos-éra leggyengébb hónapját zárta: két győzelem után sorozatban negyedszer kapott ki. Az Arsenal elleni BL-mérkőzéssel kezdődött a rossz széria, majd a Barcelona, az Espanyol és a Zaragoza is legyőzte az előző idényben három trófeát nyert, majd a mostani szezont a spanyol Szuperkupa-győzelemmel kezdő Sevillát.

Szombat este a Zaragoza ellen kapott ki a csapat, a mérkőzés első gólját D'Alessandro lőtte szabadrúgásból, majd a balszélső helyén a tizenhatoson belülre törő Sergio Garcia állította be a végeredményt. Juande Ramos - feltehetően a hétközi BL-fordulóra gondolva - csak 0-1-nél küldte pályára Kanoutét és Poulsent.

Levante-Barcelona 1-4
Zaragoza-Sevilla 2-0

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Olcsó modelleket lengetett be a Tesla, széttépik a részvényt

Már korábban is ismert volt, hogy az idei nem a Tesla éve lesz, hiszen lassuló eladásokkal küzd a cég, miközben igyekszik új termékeket bevezetni és ezzel új növekedési korszakot indítani. A vállalat problémáit az is jelzi, hogy az idei évben több mint 40 százalékot zuhant a cég részvényárfolyama, jelentősen alulteljesítve az S&P 500 indexet. A befektetői félelmek beigazolódtak a vállalat első negyedéves gyorsjelentésével, gyakorlatilag minden fontosabb soron visszaesésről számolt be a cég, ráadásul az elemzői várakozásokat is alulmúlta. Az árfolyam ennek ellenére mégis több mint 13 százalékot emelkedett a gyorsjelentést követően, miután a cég újabb ígéreteket tett a jövőbeli olcsóbb járműveivel kapcsolatban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×