eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Hamilton egy Ferrariban látná szívesen Alonsót

A világbajnoki pontversenyben élen álló Lewis Hamilton nem szívesen töltene el még egy Forma-1-es szezont a címvédő Fernando Alonso csapattársaként. Az angol újonc erről még a Japán Nagydíj előtt beszélt.

Hamilton és Alonso viszonya a Magyar Nagydíj óta kritikus, a hungaroringi verseny időmérő edzésén a csapattaktikát megszegő angolt a kétszeres világbajnok úgy tartotta fel a bokszutcában, hogy az már nem tudott újabb mért kört autózni.

Hamilton a British Sunday című lapnak úgy nyilatkozott: nem hiszi, hogy Alonso 2008-ban is a McLarennél versenyez. Az újonc elmondta, hogy ő mindenképpen marad a McLarennél addig, amíg csak lehet, azaz tervei szerint a pályafutása végéig.

Az angol szurkolók első számú kedvence hozzátette, hogy ha a csapat meg akarja tartani Alonsót, akkor meg is fogja tartani, de ő jobban örülne, ha a spanyolt egy Ferrariban látná.

Helyére a sajtóértesülések szerint valószínűleg a német Nico Rosberg (Williams) érkezhet, de a találgatások sorában a finn Heikki Kovalainen (Renault), a német Adrian Sutil (Spyker) és az angol Jenson Button (Honda) neve is felmerült.

Todtnak nem kell Alonso

A McLaren csapatfőnöke, Ron Dennis - szintén még a Hamilton sikerével záruló Japán Nagydíj előtt - hangsúlyozta, hogy most a világbajnokság megnyerésére kell a pilótáknak összpontosítaniuk. Kijelentette, hogy csak a szezon után foglalkoznak a pilótakérdéssel. Kiemelte viszont, hogy Alonsót és Hamiltont is többéves érvényes szerződés köti a csapathoz.

Eközben Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke kategorikusan elutasította annak a lehetőségét, hogy Alonso a maranellóiakhoz szerződjön.

Todt azt mondta az ITV televíziónak adott interjújában, hogy - bár kiváló versenyzőnek tartja Alonsót - a brazil Felipe Massa és a finn Kimi Raikkönen is remek munkát végez a Ferrarinál, így semmilyen ok nem lehet a jövő évre is érvényes megállapodásuk felbontására.

A spanyol sztár a Renault-nál köthet ki

Alonso leigazolását állítólag inkább a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo erőtetné. Todt túlzottan nem szívelheti Alonsót, mert a spanyol 2001-ben kis híján a csapat tesztpilótája lett, de a szóbeli megegyezés ellenére Flavio Briatoréval, a Renault főnökével állapodott meg.

Nem kizárt, hogy most sem lesz ez másképp, és Alonso visszatér volt menedzsere istállójához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×