eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Wimbledont sem kerülik el a fogadási botrányok

Lassan teljesen elfelejthetjük a tenisz tisztaságába vetett hitünket, ugyanis szinte minden napra jut egy versenyző vallomása, amely arról szól, miként próbálták megvesztegetni, hogy elveszítse mérkőzését.

Kedden Novak Djokovicsról derült ki

, hogy 110 ezer fontot ajánlottak fel neki arra az esetre, ha elveszíti első fordulóbeli mérkőzését a tavalyi szentpétervári tornán, csütörtökön pedig az egyik legtekintélyesebb viadalról, a wimbledoni versenyről tudódott ki, hogy ott is jelen van a korrupció.

Egy belga játékos, Gilles Elseneer tárta nyilvánosság elé, hogy még 2005-ben százezer eurót (25 millió forintot) ajánlottak fel neki, ha kikap az olasz Potito Staracétól az első körben.

A belga versenyző elmondása szerint azt mondták neki, hogy a pénzdíjának százszorosát fizetik, ha elveszíti a találkozót.

Gilles Elseneer hozzátette: egy nap gondolkodási időt kért, de már akkor tudta, hogy nem megy bele a kétes ügyletbe.

"Wimbledon mindennél többet jelentett számomra" - tette hozzá.

A belga teniszező tehát visszautasította a megkeresést, és könnyedén megnyerte a mérkőzést 2005-ben.

Korábban egy másik belga teniszező, Dick Norman is azt állította, hogy 12,5 ezer eurót kínáltak neki, ha ellazsálja egyik wimbledoni találkozóját, de a pontos dátumot és a részleteket nem tudta felidézni.

Tim Henman, a közelmúltban visszavonult brit sportoló világított rá arra, hogy a teniszt is elérte a bundabotrány.

"Magam sohasem tapasztaltam ilyen dolgot, de a többiektől azt hallom, hogy igenis létezik ez a probléma" - mondta a 33 éves egykori teniszező.

Eddig egy eset volt különösen gyanús: az augusztusi sopoti tornán az első helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko sérülése miatt feladta egy alig jegyzett versenyző, Martin Vassallo Arguello elleni mérkőzését.

Az egyik internetes fogadóiroda törölte a mérkőzésre vonatkozó fogadási lehetőségeket, miután több mint hétmillió dollárt tettek fel összesen. Az orosz teniszező ártatlanságát hangoztatta az ügyben.

A sportág vezetői kezdik felismerni, hogy a tenisz az egyik leginkább fertőzött sport, és megállapodtak arról, hogy a zéró tolerancia jegyében mindent megtesznek a korrupció kiirtásáért.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×