eur:
389
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

McLaren-sokk: "100 millió dollár több, mint egy szúnyogcsípés"

A brit lapok és az egykori autóversenyzők is eltúlzottan magasnak tartják azt a 100 millió dolláros büntetést, amit a McLaren Forma-1-es istállónak kell befizetnie a kémügyben hozott ítélet következtében. A Nemzetközi Automobil Szövetség kizárta a csapatot a Forma-1 idei szezonjának konstruktőri pontversenyéből, de pilótái tovább versenyezhetnek, és csatázhatnak az elsőségért.

A drákói ítélet sokkot okozott a McLaren csapatnál. A The Times a csapat vezetőjét, Ron Dennist idézi, aki ezt mondta: "nem fogadom el, hogy büntetést érdemeltünk, és azt, hogy csorbát ejtsenek a csapat hírnevén. Már bizonyítottuk, hogy a kiszivárgott adatokat nem használtuk fel. De a legfontosabb, hogy ott leszünk a hétvégi Belga Nagydíjon és a sorozat többi futamain."

A hajdani brit autóversenyző bajnokot, a 78 éves Sir Stirling Moss-t nyilatkozata szerint megdöbbentette a "rettenetes döntés". Hozzátette: "a büntetés összege hihetetlen". A háromszoros volt világbajnok, a brit Sir Jackie Stewart szintén az összeg nagysága fölött szörnyülködött.

A The Times a párizsi döntéssel kapcsolatban megjegyzi, hogy a McLaren-csapat már amúgy is bajban van két sztárpilótája, Alonso és Hamilton rivalizálása miatt, és a történtek után Alonso esetleg távozik az idei sorozat végeztével. A szponzorok bizalma is megrendülhet, például a Vodafone-é, bár egyelőre nincs jele, hogy visszavonnák támogatásukat.

Mi lesz a pénzzel?

A The Sun bulvárlap motorsport szerkesztőjének Sir Jackie Stewarttal azt mondta: "a McLaren nem szegény cég, de 100 millió dollár sok pénz. És mit csinál az Automobil Szövetség ezzel az összeggel, saját maga használja fel, vagy odaadja jótékony célra?"

A neves brit kommentátor Murray Walker úgy érzi, hogy a McLaren nem akart jogtalan előnyöket szerezni, nem úgy ismeri a csapatot. Véleménye szerint a botrány fokozza majd a közönség érdeklődését a futamok iránt. Tény, hogy a McLaren gazdag, de százmillió dollár több, mint egy szúnyogcsípés - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×