eur:
386.74
usd:
358.18
bux:
68953.12
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Cseh László: "Próbálok kicsit lazábban hozzáállni"

Összesen 14 számban indul Cseh László a szerda délután megkezdődő ötnapos országos úszóbajnokságon. A Kőbánya SC versenyzője a tavaszi melbourne-i világbajnokságon 200 vegyesen bronzérmet szerzett, 400 vegyes viszont mindössze az ötödik lett.

Milyen tapasztalatokkal zárta a világbajnokságot?

Nagyon sok értékes tapasztalattal gyarapodtunk, mind én, mint az edzőm, mind a többiek. Én azt mondom, hogy egy kicsit túl görcsösen kezdtem neki a 400 vegyesnek, fejben nem voltam ott. Nem állóképességi probléma volt, hanem mentális, én úgy érzem, hogy ezt elkezdtük kijavítani. Gyűjtöm az önbizalmat és próbálok egy kicsit lazábban hozzáállni a dolgokhoz.

Pszichológus segítségét bevonták?

Igen bevontuk, én úgy érzem, hogy szükség van rá, és rengeteg erőt tudok meríteni. Most voltak kisebb-nagyobb versenyek is, amelyek szintén nagy önbizalmat adtak nekem.

Az, hogy az elmúlt években rendre ön volt az első számú úszó, nem jelenthetett tudat alatt nagyobb nyomást, mint ahogy arra számíthatott?

Én nem ezt mondanám. Inkább magammal szemben voltak olyan elvárásaim, amelyek eddig működtek. Az Eb-n működtek, a rövidpályás Eb-n már nem annyira, és a vb-n kiütközött, hogy 400 vegyesen teljesen görcsöltem. Én úgy érzem, hogy önmagamért úszok. Természetesen az úszó sportágat próbálom erősíteni, de igazából ez egy egyéni sportág és én is önmagamért úszok.

Most az országos bajnokság vár önre. Van-e valamilyen konkrét célkitűzése?

A váltókkal együtt 14 számban fogok rajthoz állni, minél több győzelem elérése a cél.

Ezután pedig következik a pihenés. Mivel fogja tölteni az augusztust?

Minél többet alszom, megpróbálok fejben feltöltődni, kikapcsolódni, minél többet a barátaimmal lenni.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

Fábián László: akár 190 tagú lehet a magyar olimpiai csapat Párizsban

A Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára szerint 22-23 sportágban lehetnek majd érdekeltek a mieink Párizsban, ahol ideális szálláshelyet sikerült lefoglalniuk a magyar szervezőknek. Arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a legtöbb magyar induló számára egy vagy két edzésnapot biztosítanak a helyszínen, még mielőtt megkezdődik a versenyük.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×