eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

"Gattuso annyira ijesztő, mint egy kölyökmacska"

A Bajnokok Ligája athéni döntőjének egyik döntő eleme lehet, hogy Gennarino Gattuso a Milan, vagy Steven Gerrard, a Liverpool középpályása kerekedik-e vetélytársa fölé. A két világklasszis között már megkezdődött a szócsata.

Gattuso azt mondta a napokban: "Úgy érzem, nagy különbség van a Manchester United és a Liverpool játékosainak képessége között. A jobbikat már legyőztük. A Unitedben sokkal technikásabb futballisták játszanak."

Az olasz középpályás még hozzátette: "A Liverpool játéka nagyon egyszerű. Mindenki védekezik, egyetlen csatárt kivéve. Fel sem tudják vinni a labdát, állandóan ívelgetnek. Csak hosszú labdákkal operálnak. Ezzel szemben a Manchester United valóban futballozó, vagyis játszó csapat."

Nehéz nem észrevenni: a világbajnok olasz régi sérelmét fújta ki magából. A 2005-ben, Isztambulban angol győzelemmel véget ért Liverpool-AC Milan BL-döntőről Steven Gerrard ugyanis a következőket írta tavaly nyáron megjelent önéletrajzi könyvében: "Sem a meccs előtt, sem alatta, sem utána nem tartottam Gattusótól.

"Egy nagy száj"

Akadnak, akik valamiért sokra tartják, én nem. Szerintem az egész ember egy nagy száj. Agresszívnek tűnik, de körülbelül annyira ijesztő, mint egy kölyökmacska. Esküszöm, nem bánnám, ha minden héten Gattuso ellen kellene játszanom. Nem kell tőle tartani. Nem adott még életében egyetlen gólpasszt sem. Gólt sem rúgott. Én az olyan típusú középpályásoktól tartok, mint Riquelme, Kaka vagy Ronaldinho. Mennek, passzolnak, lőnek - aztán gól."

S még nincs vége a liverpooli kapitány antiGattuso-kampányának! Gerrard szerint nemcsak, hogy futballozni nem tud, még pozőr is: "Színészkedik, állandóan a közönséggel foglalkozik. Egyébként ő volt az egyik Milan-játékos, aki gúnyosan vigyorgott ránk az isztambuli mérkőzés szünetében."

Steven Gerrard aztán hozzátett még egy angol szót, amelyet a leggyakrabban az f kezdőbetű után kipontoznak.

Gattuso egyébként tagadja, hogy külön is revánsra készül Gerrard ellen. Bár azt elismeri, csak plusz motivációt jelentenek a számára az angol játékos szavai.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×