eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elhunyt Gábor Tamás olimpiai bajnok párbajtőrvívó

Vasárnap hajnalban, nem sokkal 75. születésnapja után elhunyt Gábor Tamás olimpiai bajnok párbajtőrvívó, aki egy időben szövetségi kapitány is volt. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) saját halottjának tekint.

Gábor Tamás első világbajnoki érmét 1957-ben, Párizsban nyerte, tagja volt a második helyezett párbajtőrcsapatnak. Két évvel később világbajnokságot nyert Budapesten a válogatott tagjaként.

Az ötkarikás játékokon ugyancsak csapatban Tokióban lett aranyérmes, ezzel társaival együtt a magyar párbajtőrvívás első olimpiai bajnokságát nyerték. Összesen 1 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet nyert vb-ken, s ebből egy-egy második és harmadik helyet egyéniben ért el.

Visszavonulása után 1977 és 1980 között szövetségi kapitányként vezette a válogatottat. A honi vívószövetség elnökségében is tevékenykedett. Éveken át tagja volt az Olimpiai Bajnokok Klubja vezetésének is.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×