eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Abszolút rekord minden idők egyik legnagyobb bokszmeccsén

Az amerikai Floyd Mayweather Jr. megosztott pontozással győzött honfitársa, Oscar De La Hoya ellen a Las Vegas-i MGM Grand kaszinóban a Boksz Világtanács (WBC) nagyváltósúlyú világbajnoki címéért rendezett összecsapáson.

Minden idők egyik leginkább várt ökölvívó-mérkőzésén a 30 éves Mayweather gyengébben kezdett, de az utolsó menetekben gyorsabb és taktikusabb volt ellenfelénél az amúgy végig hallatlanul izgalmas összecsapáson.

A 12 menetes ütközetről sokat elárul, hogy a közönség az utolsó három percben felállva buzdította a két világklasszist, akik az első perctől az utolsó gongszóig vehemensen harcoltak egymással.

Mindketten képesek voltak megrendíteni riválisukat, de egyikük sem került padlóra a gigászi csatában. A pontozók közül kettő Mayweathert (116:112, 115:113), míg egy De La Hoyát látta jobbnak (115:113).

Mayweather a mérkőzés után bejelentette visszavonulását.

Az összecsapást 17 ezren nézhették meg a kaszinó arénájában, míg 33 500-an a kaszinónál egy lezárt területen.

A jegybevételek meghaladják a 19 millió dollárt, ami abszolút rekord a sportágban. Eddig Lennox Lewis Evander Holyfield elleni 1999-es nehézsúlyú visszavágója volt a csúcstartó közel 17 millió dollárral.

De La Hoya legalább 25, míg Mayweather legalább 10 millió dollárral gazdagodott az összecsapás révén, amelyet 176 országban közvetítettek.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×