eur:
397.07
usd:
360.15
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Hihetetlen igazolásokkal indulhat a játékoskeringő

Ahogy közeledik az idény vége, úgy szaporodnak az átigazolásokkal kapcsolatos pletykák. Az angol sajtóban szenzációs hírek bukkantak fel: a Milan megvenné John Terryt, Mourinho pedig spanyol csatárkettőssel erősítené meg támadószekcióját.

A Kékek hívei számára alkalmasint a leginkább sokkoló hír John Terry távozásának veszélye. A csapatkapitány profiként eddig csak a Chelsea-ben játszott, de lehet, hogy ez az állítás mindössze a nyár derekáig igaz. Az AC Milan ugyanis mindenképpen középső védőt akar venni, s az első számú kiszemelt az angol.

A Sun című bulvárlap szerint a Chelsea nemrégiben ötéves szerződést ajánlott John Terrynek, heti 110 ezer fontos, azaz körülbelül 44 millió forintos fizetéssel. Terry, akinek még két évig érvényes szerződése alapján most heti 70 ezer font jár, kifejezetten csalódott az ajánlat miatt. Úgy tartja, hogy ha a klub heti 121 ezer fontot ad Andrij Sevcsenkónak és Michael Ballacknak, ő is megérdemel legalább ugyanannyit.

Ha eladják, most teszik

A hírek szerint a Chelsea ezt az összeget nem kívánja neki megadni, ebben az esetben viszont Terry elképzelhető, hogy távozik. Akár ki is vásárolhatja magát szerződéséből. A Milan 25 millió fontot lenne hajlandó fizetni érte - a Chelsea jövőre, amikor már csak egy év lesz hátra Terry szerződéséből, tízmilliónál többet szinte biztosan nem kapna érte.

José Mourinho, persze, alkalmasint nem egyik kedvence elveszítésére gondolt, amikor azt mondta: "Lesz néhány változás a keretben a nyáron, de a menedzser marad". A portugál szerint nem kell 3-4 játékos érkezésénél többre gondolni, mert valószínű, hogy nem lesz még egy olyan szezonjuk, mint a mostani. "Remélem, nem fog még egyszer egyetlen idény alatt húsz játékosom megsérülni" - mondta.

Spanyol csatárok érkezhetnek

A Chelsea mindenképpen vissza akarja vinni Londonba az Internek kölcsönadott Hernán Crespót, s tervezi a két spanyol válogatott csatár, Fernando Torres és David Villa megvételét is. Utóbbi eddigi fizetését megduplázná a londoni klub, körülbelül heti 55-60 ezer fontot ajánlva.

Messze még a jövő január-február, de máris sejthető, hogy a Chelsea-re akkoriban nehéz hetek várnak majd. Január 20. és február 10. között rendezik Ghanában az Afrikai Nemzetek Kupáját, amelyre kötelező elengedni az érintett játékosokat.

A jelen állás szerint a Chelsea így körülbelül egy hónapra elveszíti majd Didier Drogbát, Salomon Kalout, Mikel Obit, Michael Essient és esetleg Geremit. Képzeljük csak el, mit jelentett volna a mostani szezonban e játékosok távolléte...

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, míg Európában vegyesek voltak a mozgások, délután érkezett meg egy lefordulás az autóipari részvények mélyrepülésével együtt. Az USA-ban eközben folytatódik a visszapattanás a technológiai részvények vezetésével. Reggel megérkezett a magyar inflációs adat, ami jóval alacsonyabb lett a júliusban mért értéknél, és az elemzők által vártnál is kedvezőbben alakult. Fontos bejelentést tett emellett a Mol: az olajtársaság megállapodást kötött a folyamatos kőolajszállításról a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ami a befektetők számára megkönnyebbülést jelent a szállítás kapcsán hónapok óta húzódó bizonytalanságok után - a bejelentés után emelkedik a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 14:20
×
×
×
×