eur:
397.01
usd:
360.08
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Ancelotti: tökéletes futballt mutatott a csapat

Carlo Ancelottit rengetegen támadtak az elmúlt időszakban. Még a klubtulajdonos, Silvio Berlusconi is úgy vélte, nem játszik eléggé támadó szellemben a Milan. A Manchester United elleni két mérkőzés - s különösen a szerda esti találkozón mutatott játék - azonban bebetonozta Ancelotti helyét a csapat élén. Az edző okkal volt elégedett.

"Azt hiszem, az első félidőben olyan játékot produkált a csapat, ami minden edző álma. Tökéletes produkció volt, amivel már akkor eldöntöttük a továbbjutást" - mondta a 3-0-ra megnyert találkozó után.

Miután a Milan 3-2-re kikapott az Old Traffordon, a San Siróban szinte egyetlen percig sem hagyta híveit kétségek között. Kaka és Gilardino góljával a szezon legsúlyosabb vereségét mérte a fáradtan játszó Manchester Unitedre.

"A Manchester nagyon erős csapat, jól is játszott az első mérkőzésen, de mi sem voltunk éppen gyengék. Ottani teljesítményünkből önbizalmat meríthettünk a visszavágóra" - mondta Ancelotti.

Majdnem kizárták őket

A Milan az olasz bundabotrány miatt először kizárással bűnhődött a Bajnokok Ligájából. A fellebbezés után azonban legalább arra jogot szerzett, hogy a selejtezőben elindulhasson. Minden őszi nehézsége ellenére magabiztosan jutott tovább a csoportjából, majd az egyenes kieséses szakaszban kiejtette a Celticet, a Bayern Münchent és a Manchester Unitedet.

"Döntőbe jutni egy ilyen szezon után különleges boldogság. Senki sem gondolta volna rólunk ősszel, hogy döntőt fogunk játszani. Talán mi sem" - vallotta be Ancelotti.

A Milan a kétezres években harmadszor jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe. Ha úgy tetszik: az Ancelotti érában minden páratlan évben eddig döntőt játszhatott. 2003-ban éppen Manchesterben megnyerte a Juventus elleni finálét, majd 2005-ben, Isztambulban, hihetetlenül fordulatos találkozón, 3-0-s vezetésről is elveszítette a trófeát a Liverpoollal szemben. Május 23-án újra a Liverpool lesz az ellenfél.

"A Liverpool nagyon nehéz ellenfél. Játékosai egyénileg nem olyan kiválóan képzettek, mint a manchesteriek, de fizikailag és lelkileg sokkal erősebbek" - értékelt a Milan edzője.Carlo Ancelotti büszke volt arra, hogy Sir Alex Ferguson is gratulált neki a mérkőzés után. "Ferguson megrázta a kezemet, elismerése jeléül. Azt hiszem, mindenki látta, hogy a Milan szinte tökéletesen játszott."

A Milannal korábban játékosként és edzőként is már BEK-, illetve BL-győztes edző szerint csapata tipikus kupaspecialista.

"Azt gondolom, vannak tipikus kupacsapatok. A kupamérkőzések nehezebbek a bajnoki találkozóknál, mondhatom különlegesek az iramot, a koncentrációt és az akarást tekintve. Ezekre a csatákra nincs a Milannál felkészültebb csapat az európai porondon."

Előny volt a hátrány

Clarence Seedorf még a visszavágó előtt azt állította, jót tehet a Milannak az Old Traffordon kapott harmadik gól. Ancelotti egyetértett ezzel.

"Másképp álltunk a mérkőzéshez, mivel hátrányban voltunk. A 91. percben kapott gól azt jelentette, hogy mindenképpen gólt kell szereznünk. Ez a gondolat élt bennünk. S ezért is tudtak a játékosok az első pillanattól kezdve támadni."

A Milan az Ancelotti érában talán még sohasem kezdett olyan bátor támadójátékkal, mint éppen a Man United ellen.

"Azt hiszem, sikerült meglepnünk őket. A taktika fényesen bevált. Kaka, Seedorf és Gattuso - más és más módon - megakadályozta őket abban, hogy tisztán passzolhassanak, hogy kényelmesen felhozhassák a labdát. Paul Scholes sem tudott a támadásépítéssel törődni, állandóan Andrea Pirlo után szaladt" - mondta Ancelotti.

Tavasszal jobban megy

Ugyanilyen fontos volt a két szélsőhátvéd szerepe is - hangsúlyozta Carlo Ancelotti.

"Massimo Oddo és Marek Jankulovski egyaránt rengeteget futott. Segítették a támadásokat, felmentek, s ezzel arra kényszerítették Ryan Giggset és Cristiano Ronaldót, hogy a szokottnál hátrább játszanak" - elemzett egy újabb kulcspontot az edző.

S aztán arról is beszélt, mitől lett hirtelen jó a Milan tavaszra.

"Felgyógyultak a sérültek, s a Karácsonyt követő időszakban végre szinte mindenki teljes intenzitással tudott edzeni. Ez a munka kamatozik most. Ferguson is elismerte, sokkal frissebbek, erősebbek voltak a mi játékosaink az övéinél" - mondta Carlo Ancelotti.

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Irigylésre méltó, 5500 milliárd forintos problémától szenved egy ország költségvetése

Az ír kormány előtt most egy különleges feladat áll: hogyan használja fel az Apple által befizetett 13,8 milliárd eurós (5480 milliárd forintos) adótartozást, amelyet az Európai Unió legfelsőbb bírósága rendelt el. A pénz azóta egy letéti számlán várakozik, mivel az EU Bírósága júliusban megerősítette, hogy Írország megsértette az állami támogatásokra vonatkozó törvényeket, amikor kedvező adózási feltételeket biztosított az Apple számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 14:20
×
×
×
×