eur:
397.05
usd:
360.22
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

"A saját torkunkat vágtuk át" - videó

Esélyt sem adott a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai mérkőzésén az AC Milan a Manchester Unitednek. Az olasz együttes 3-0-ra nyert, de a játék képe alapján akár nagyobb arányban is győzhetett volna.

Szakadó esőben játszották a San Siróban a 2006-2007-es Bajnokok Ligája-sorozat második elődöntőjének második mérkőzését. A Milan, minden várakozással ellentétben, nekirontott a Manchester Unitednek és gyorsan egyértelművé tette: a mérkőzést csak egy csapat nyerheti.

Sokat elmond a találkozóról, hogy a Milan futballjának felsőbbrendűségét elismerte a rivális menedzser, Sir Alex Ferguson is. A Manchester United szakvezetője ugyanakkor ennél tovább ment: arról is beszélt, hogy szerinte mi okozta csapata gyengébb teljesítményét.

Nem tudtak pihenni

A szakember utalt arra, hogy a Milan két hete kilenc, a hétvégén pedig nyolc kezdőjátékosát pihentette a bajnokságban, míg erre a Manchesternek nem volt lehetősége.

"Nagyon jól felkészültek. Azt kell mondanom, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtottak és sokkal frissebbek voltak, mint mi. Nagyon nehéz hetünk volt Angliában, ráadásul ugyanazok játszanak immár hetek óta érdemi pihenő nélkül. Szombaton az Everton ellen (a Manchester kétgólos hátrányból fordítva fél óra alatt nyert 4-2-re - a szerk.) nagyon megizzadtunk a győzelemért. Nem könnyű, de többet várok a csapattól" - fogalmazott Sir Alex Ferguson.

"Természetesen csalódottak vagyunk, hiszen egészen idáig nagyon jól teljesítettünk, de el kell ismernem, hogy nem volt reális esélyünk. A mérkőzés elején megpróbáltuk megtartani a labdát, hogy kicsit lehűtsük a közönséget, de nagyon gyorsan kaptunk két könnyen elkerülhető gólt, amit ezen a szinten nem engedhetsz meg magadnak" - vélekedett a Manchester szakvezetője.Sir Alex Ferguson szerint az volt a probléma, hogy nem sikerült kapott gól nélkül átvészelni az első 25 percet, így Kaká és Seedorf góljaival "a saját torkunkat vágtuk át" - fogalmazott, egyben a közönség keltette atmoszférát is méltatva.

"Európában nem lehet eladni a labdát. A Milan sokkal jobban megtartotta a játékszert, mint mi. Évek óta együtt játszanak és ezt a hatalmas rutint nem lehet figyelmen kívül hagyni. Hozzájuk képest az én csapatom nem elég tapasztalt. Ezt csak úgy lehet megszerezni, ha egy együttest hosszú évekig együtt tartasz. A futballunk természete olyan, hogy összeszedjük magunkat a csalódások után. Ez így volt korábban is a nagy európai mérkőzések után és így lesz most is" - nézett előre Sir Alex Ferguson.

Betliztek a fiatalok

A Manchester United szakvezetője nem titkolta azt sem, hogy elégedetlen volt két fiatal sztárja, Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo (főleg utóbbi) teljesítményével: "Rooney még rendben is lett volna. Ronaldo azonban kiábrándítóan játszott és ezzel ő is tisztában van. De még mindketten fiatalok. Most megtapasztalhatták a Milan professzionalizmusát és tapasztalatát, ami jó útjelző lehet nekik a jövőre nézve. Ugyanakkor ez nem csak rájuk vonatkozik, hanem az összes játékosra".

A Manchester United kiesésével már csak a hazai porondra, az FA kupára és a bajnokságra koncentrál. Utóbbi kapcsán Sir Alex Ferguson hangot adott elégedetlenségének, amennyiben a szervezők nem engedték meg a szombati, City elleni városi rangadó vasárnapra halasztását, holott abba a televízió és a rivális is beleegyezett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×