eur:
397.07
usd:
360.15
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

A Milan a csodáért hajt

Alighanem az év mérkőzését játssza szerda este Milánóban a házigazda Milan és a Manchester United. Az első mérkőzésen az angol együttes Wayne Rooney utolsó percben lőtt góljával nyert 3-2-re, így a visszavágó teljesen nyílt. Az olaszok abban bíznak, hogy megakadályozhatják egy angol házidöntő kialakulását.

Carlo Ancelotti nyugodt hangulatban válaszolt az újságírók kérdéseire a Manchester United elleni Bajnokok Ligája elődöntő beharangozó sajtótájékoztatóján. A Milan mesterének persze van rutinja ezekben a feladatokban, hiszen az elmúlt öt évben már négyszer jutatta elődöntőbe csapatát.

"A Bajnokok Ligája elődöntőket mindig ugyanúgy éli meg az ember, nem sok különbséget találok a 2003-as, Inter elleni elődöntőhöz képest. Meggyőződésünk, hogy képesek vagyunk a jó teljesítményre. Nagyon jól ismerjük a Manchester Unitedet, akik már bizonyították nagyszerű képességeiket az első mérkőzésen. Nem hiszem, hogy bármilyen meglepetéssel tudnának szolgálni. Az egyetlen gondunk a mérkőzéssel kapcsolatban Paolo Maldini. A csapat kapitánya mindig tudja, hogy mikor képes és mikor nem képes játszani, de persze együtt fogunk dönteni. A többi játékosom bevetésre készen áll."

A Milan az angol házidöntő ellen

Carlo Ancelotti az Old Traffordon játszott első mérkőzésre visszatekintve azt mondta, hogy a Manchester United második félidei játéka nem lepte meg, mert tudta, hogy az angol csapat támadójátéka nagyszerű. A tréner szerint a Milannak úgy kell játszania, hogy ezt megakadályozza.

A játékosként és edzőként is BL-győztes Ancelotti szerint most a Milan feladata az, hogy megakadályozza az angol házidöntőt: "Mi képviseljük az olasz futballt a Bajnokok Ligájában, és igyekszünk a lehető legjobban teljesíteni, hogy méltóképpen képviseljük hazánkat, hiszen a Milanban olasz szív dobog. Platini nyilatkozta az első mérkőzés után, hogy ez jó reklám a futballnak, és nagyon fontos, hogy fejlesszük a sportkultúrát."

Az első mérkőzésen Rino Gattuso volt a Milan teljesítményének kulcsa. A csupaszív középpályás sérülése után fordított a Manchester United. Négy évvel ezelőtt, az Inter elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágója előtt Gattuso megköszönte a csapat egyik szurkolójának, Marco Siracusának a bátorító levelet, amelyet a vörös-feketéknek címzett.

Gattuso levélben kérte a szurkolókat

Most, a Manchester United elleni visszavágó előtt éppen Gattuso az, aki írásra adta a fejét. Rino levele meg is jelent a Corriere della Serában. Ezt követően nyilatkozott a Milan Channelnek is.

"Az én ötletem volt a levél, szólni akartam a Milan szurkolóihoz. Megtapasztaltam a Liverpoolnál, aztán ismételten a Manchester Unitednél, hogy az angolok a szurkolóiknak köszönhetően sosem adják fel a küzdelmet. Persze ez nem jelent semmi rosszat a drukkereinkre nézve. A mi szurkolóink mindig velünk voltak, mindig bíztattak minket. Azonban a mostani különleges alkalom lesz, mivel nagy szükségünk lesz a segítségükre. Mi mindent bele fogunk adni, de szükségünk van rájuk, hogy a maximumon felül tudjunk teljesíteni. Szokatlan pillanatok ezek számomra, de jelenleg csak a mezünkre és a csapattársaimra gondolok. A levél arról szól, hogy mit gondolok a szezonkezdetről és arról, amin keresztülmentünk. Nagy teljesítmény már az is, hogy idáig eljutottunk. És ha már itt vagyunk, nem szándékozunk megállni. Hogyan készülök a mérkőzésre? Csak egy módszert ismerek, és az az, hogy csak a futásra gondolok. Addig futok, ameddig a lábaim ki nem dőlnek alólam. Az olyan játékosok, mint Kaká, másképpen készülnek, ami teljesen rendben van. Azonban én csak így tudok."

Rino biztosított mindenkit, hogy az edzőért is hajtani fog: "Természetes. Azt olvastam, hogy az angolok bíznak egy 1999-hez hasonló végkifejletben. Én viszont nem. Carlo Ancelotti velünk együtt szenvedett ezekben a hónapokban. Az, hogy eljutottunk ide, neki köszönhető. Ancelotti rengeteget segít nekünk, hogy a megfelelő módon álljunk hozzá a dolgokhoz. Õ hozott el idáig minket. Ha bárki más lett volna az edzőnk, akkor nem jöttünk volna ki ilyen jól a nehezségeinkből. Most csak a mérkőzésre koncentrálunk. Azt hiszem, ha Kaká olyan ellenálhatatlan lesz, mint az Old Traffordon, akkor győzni fogunk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ez el is várható egy Bajnokok Ligája elődöntőtől. Minden szurkolónk büszke lehet, mivel ha bejutunk a döntőbe, az maga lesz a csoda. Senki sem számított rá."Az év milánói mérkőzése előtt nyilatkozott Massimo Oddo is, aki várhatóan ismét Cristiano Ronaldóval vív nagy csatát: "Nem aggódom. Nagyon nyugodt ember vagyok, aggódás nélkül élem az életem. Manchesterben Ronaldo az én oldalamon játszott, de emiatt igazán nem kell aggódnunk. Inkább az egész csapatuk ad okot az aggodalomra, az összes technikás játékosukat kitüntetett figyelemmel kell kisérnünk."

A világbajnok Oddo szerint a Milan a jobb csapat, hiszen Angliában is 60 percen keresztül uralta a mérkőzést. Persze a középpályás azt is elismerte, hogy a Manchester tovább bírja a fizikai terhelést és tudnak az utolsó pillanatig is küzdeni.

A jobbhátvéd sem feldkezett meg a Milan kapitányának fontosságáról: "Kétségtelen, hogy Paolo Maldini még mindig a világ egyik legjobb védője, tehát ha nem játszhat, hiányát egész biztosan megérezzük. Azonban a Milannál nagyon jó a csapatszellem. Mindenki keményen készül a mérkőzésre. Mindenki azon dolgozik, hogy a lehető legjobb formáját tudja hozni, ha az edző lehetőséget ad neki. Azt hiszem, akárki is kerül be a csapatba, jól fog teljesíteni és mindent meg fog tenni azért is, hogy csapattársait segítse."

Címlapról ajánljuk

Rajnai Gergely: új politikai kommunikációról árulkodik a kötcsei beszéd

A Méltányosság Politikaelemző Központ vezető elemzője szerint Orbán Viktor kötcsei beszéde arról tanúskodik, hogy a kormányoldal új tónusra áll át a június 9-ei választások eredményére reagálva. Rajnai Gergely úgy látja, hogy a kormányfő megpróbál bűnbakot képezni Matolcsy György jegybankelnökből.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Bizonytalan mozgások a tőzsdéken

Az ázsiai tőzsdék ma nagyrészt emelkedtek a vártnál jobb kínai külkereskedelmi statisztikákat követően, míg Európában vegyesek voltak a mozgások, délután érkezett meg egy lefordulás az autóipari részvények mélyrepülésével együtt. Az USA-ban eközben folytatódik a visszapattanás a technológiai részvények vezetésével. Reggel megérkezett a magyar inflációs adat, ami jóval alacsonyabb lett a júliusban mért értéknél, és az elemzők által vártnál is kedvezőbben alakult. Fontos bejelentést tett emellett a Mol: az olajtársaság megállapodást kötött a folyamatos kőolajszállításról a Barátság kőolajvezetéken keresztül, ami a befektetők számára megkönnyebbülést jelent a szállítás kapcsán hónapok óta húzódó bizonytalanságok után - a bejelentés után emelkedik a Mol árfolyama.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 10. 14:20
×
×
×
×