eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Valaki hazudik...

Aligha kétséges, a szezon hátralévő részében szinte minden nap rejt valami érdekességet majd a Manchester United és a Chelsea párharcában. A két csapat egymással vetélkedik az angol bajnoki címért, egymás ellen játssza majd az angol szövetség kupájának döntőjét, s esélyes arra, hogy belügyükké tegye a Bajnokok Ligája fináléját is. Ezúttal a portugálok bocsátkoztak szócsatába.

Cristiano Ronaldo, a Manchester United ifjú csillaga honfitársa, José Mourinho szavaira reflektált. A Chelsea edzője a napokban többször is azt hangoztatta, hogy a játékvezetők szeretik a Manchester Unitedet, a Chelsea-t viszont nem.

Ennek egyik bizonyítéka, hogy ameddig a Vörös Ördögök többször is oktalan tizenegyest kaptak, a Kékek még akkor sem lőhetnek büntetőt, ha a televíziós felvételek szerint nyilvánvalóan megérdemelték volna.

José Mourinho szavaira csak ráerősített a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-elődöntő a Stamford Bridge-en. A portugál néhány nappal korábbi "tézisét" csak alátámasztotta, hogy a német Merk nem ítélt tizenegyest, miután Arbeloa, a Liverpool jobbhátvédje kezezett a büntetőterületen belül.

Ki nem mond igazat?

Cristiano Ronaldo visszautasította Mourinho a Manchester favorizálására vonatkozó szavait. Szerinte az edzőnek "mindig kell valamit mondania, hogy leplezze a saját hibáit".

A goal.com című internetes portál idézi José Mourinho a portugál állami csatornának elhangzott interjújának részletét: "Ha azt mondja, hazugság, hogy a Manchester United ebben a szezonban kapott néhány ajándék tizenegyest, akkor hazudik.

Ronaldo kiváló játékos, talán a világ legjobbja, de még érnie kell ahhoz, hogy elfogadja, a tényekkel nem lehet vitatkozni. Aki hazudik, talán sohasem lesz olyan futballista, mint amilyen szeretne lenni."

Egy harmadik portugál, Carlos Queiroz, a Manchester United másodedzője is beszállt a vitába. Szerinte Mourinhónak megvan a maga stílusa, mindig igyekszik olyan témákra irányítani a figyelmet, ami neki előnyös. "Ez egyszerűen a taktikája része, ilyen ember" - tette hozzá Carlos Queiroz.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×