eur:
387.79
usd:
357.61
bux:
68144.08
2024. május 17. péntek Paszkál

A Barcelona csatársztárja a Real Madridhoz szerződik

Spanyolországi lapértesülés szerint szenzációs átigazolásra készül a Real Madrid. Javier Saviola, a madridi Marca szerint szóban már megegyezett a királyi klub sportigazgatójával, Predrag Mijatoviccsal. Körkép három országból - a hétvégi fordulókra is fókuszálva.

Spanyolországban a három nagycsapat közül a Real Madrid idegenben, az Athletic Bilbao ellen lép pályára, a Barcelona a Levantét, a Sevilla az ugyancsak UEFA-kupa-elődöntős Espanyolt fogadja.

A két óriással kapcsolatos közös hír, hogy a madridi Marca információja szerint Javier Saviola, a katalánok csatára, szerződése lejárta után, július elsejétől a Real Madrid játékosa lesz.


Angliában a Chelsea a Boltont fogadja - igazán jó esélyekkel, miután legutóbbi öt hazai fellépését megnyerte a mostani ellenféllel szemben. Egyébként is a Chelsea a Premiership legrégebb óta veretlen csapata: a január 20-i, Liverpool elleni 0-2 óta, minden sorozatot figyelembe véve, 18 mérkőzését megnyerte a csapat, négyen pedig döntetlent játszott.

A Chelsea egyébként 2004 februárja óta veretlen a Stamford Bridge-en, ami azt is jelenti, hogy Mourinho irányításával még soha nem kapott ki hazai bajnoki mérkőzésen.

A Manchester United az Evertonnál, a Goodison Parkban vendégeskedik. Sérültjei nem épültek fel, Sir Alex ráadásul megpróbálja majd néhány kulcsjátékosát pihentetni a Milan elleni, szerdai mérkőzésre is gondolva.

A Vörös Ördögöknek nem rossz a mérlegük az Everton ellen, idegenben: mindössze kétszer kaptak ki a Premiershipben: 1995-ben és 2005-ben. A legnehezebb feladat Wayne Rooneyra vár: az Everton egykori játékosát legutóbb minden labdaérintésénél kifütyülte a hazai közönség.

Olaszországban az Inter már megnyerte a bajnokságot, a Roma pedig bebiztosíthatja a biztos Bajnokok Ligája-indulását jelentő második helyet. A hétvégi fordulóban éppen a harmadik helyen álló Lazio lesz az ellenfele, az Olimpiai Stadionban.

A két csapat találkozójának hangulata talán egyetlen más olasz bajnoki meccséhez sem hasonlítható - a római rendőrség legalább olyan alapossággal készül a vasárnapra, mint a két csapat játékosai, vagy éppen az ultrák.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×