eur:
389.33
usd:
361.5
bux:
68509.47
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Schmitt Pált meg is lepte az eredmény, meg nem is

Lengyelország és Ukrajna rendezheti meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - döntött az UEFA végrehajtó bizottsága Cardiffban. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az InfoRádióban azt mondta: az eredmény "meg is lepte, meg nem is".

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott: meg is lepte a döntés, meg nem is. A már Amszterdamban tartózkodó Schmitt Pál szerint nagyon szoros lehetett az eredmény, mert kedd este Cardiffban még olyan hírek terjedtek el, hogy a horvát-magyar pályázat áll nyerésre.

Részletek a döntésről itt!

A MOB elnöke emlékeztetett arra, hogy a lengyelek és különösen az ukránok óriási erőkkel vonultak fel Cardiffban, ahol nemcsak a két államfő volt jelen, hanem olyan világhírű volt és jelenlegi sportolók, mint Szergej Bubka rúdugró, Andrij Sevcsenko, a Chelsea labdarúgója, Oleg Blohin korábbi világhírű labdarúgó és az ökölvívó Klicsko-fivérek.

"Nagyon sajnálom, mert nagyon sok erőfeszítés volt a horvát-magyar pályázatban" - tette hozzá Schmitt Pál, aki szerint a döntést befolyásolhatta, hogy a győztes két ország összesen mintegy 100 milliós piac is, míg Magyarországon és Horvátországban összesen kevesebb mint 15 millió ember él.

"Nem szabad feladni" - hangoztatta a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, aki szerint "most megalapoztuk egy következő kandidálás lehetőségét". Schmitt Pál úgy vélte, nem szabad gyorsan ítélkezni, elemezni kell, hogy mit tettünk rosszul.

"Jó kezekbe kerül az Európa-bajnokság, de óriásit lendített volna a magyar sportéleten egy sikeres pályázat" - jelentette ki Scmitt Pál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×