eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Nyilasi hidegzuhanyt emleget, Várhidi előre nézne

Lengyelország és Ukrajna rendezheti meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - döntött az UEFA végrehajtó bizottsága Cardiffban. Az MLSZ utánpótlás-igazgatója, Nyilasi Tibor szerint a hidegzuhanynak rá kell ébresztenie mindenkit, hogy a profi futballra és alulról való építkezésre van szükség. Várhidi Péter szövetségi kapitány kijelentette: előre kell nézni.

Lengyelország és Ukrajna rendezheti meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - döntött az UEFA végrehajtó bizottsága Cardiffban.

Elbert: nem kudarc, hogy nem nyertünk

A sportszakállamtitkár nem tartja kudarcnak, hogy nem a magyar-horvát pályázat nyert, ám sajnálja, hogy nem sikerült megszerezni a rendezés jogát. Elbert Gábor hozzátette: emelt fővel jöhet haza a küldöttség Cardiffból.

"Mindent megtettünk a sikerért, kiváló volt a pályázatunk, jól sikerült a prezentációnk, amivel úgy gondoltuk, hogy győzni lehet. De ez egy érdekes játék, amely nem ismert szabályok szerint, nem tudni, milyen szempontok alapján zajlik, a döntéshozó tizenkét ember fejébe nem láthattunk bele, ezzel együtt nyugodt voltam a szavazás előtt" - mondta Elbert Gábor.

"Utólag már felesleges latolgatni, hogy mi motiválta a döntéshozókat. Az igaz, a lengyel-ukrán győzelem 85 milliós új piacot is jelent, de hogy ez döntött-e, nem tudni" - tette hozzá a szakállamtitkár.

Várhidi: előre kell néznünk

Várhidi Péter, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kiemelte: továbbra is az a célja, hogy egy jó erőkből álló magyar nemzeti együttest alakítson ki 2012-ig.

"Most már előre kell néznünk és a selejtezőkön kivívnunk a részvételi lehetőséget a 2012-es Eb-re. Azt eddig is tudtuk, hogy mindenképpen ütőképes csapatot kell építenünk 2012-re, akkor is ha rendezhettünk volna. Annyi a különbség, hogy így már a selejtezőben is teljesítenünk kell" - mondta Várhidi Péter.Nyilasi: Hidegzuhany!

Az MLSZ utánpótlás-igazgatója, Nyilasi Tibor szerint a pályázók közül a nevető harmadik futott be Cardiffban.

"Nagy csend volt a lengyelek és az ukránok körül, kevés információt kaptunk róluk. Az ítéletre hatással lehetett az is, hogy az UEFA végrehajtó bizottságának Grigorij Szurkisz személyében van egy befolyásos ukrán tagja is. A magyar-horvát anyag elsősorban az érzelmekre és a magyar futballmúltra épített, ám ez kevésnek bizonyult. Ennek a hidegzuhanynak rá kell ébresztenie mindenkit, hogy eladható, profi futballra és alulról való építkezésre van szükség" - közölte a 70-szeres válogatott futballista.

A sportújságírót sokkolta a döntés

"Szinte sokkolt a döntés, azóta sem térek magamhoz" - mondta az InfoRádiónak Ballai Attila sportújságíró.

Hozzátette: az ukrán-lengyel pályázat megszavazása egyfajta kalandvágyat, a kelet-európai nyitást jelenti. A sportújságíró szerint ha az UEFA biztosra akart volna menni, akkor Olaszországot választja, míg a magyar-horvát kandidálás a köztes megoldás lehetett volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×