eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A magyarokat, a horvátokat és az olaszokat is sokkolta a döntés

Lengyelország és Ukrajna rendezheti meg a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságot - döntött az UEFA végrehajtó bizottsága Cardiffban. A magyar pályázati bizottság helyszínen tartózkodó tagja, Dénes Ferenc az InfoRádióban azt mondta: az olaszokat, a horvátokat és a magyarokat is sokkolta az eredmény.

Az olasz, a horvát és a magyar küldöttség tagjai is maguk elé meredve ültek a döntés utáni percekben, míg az ukránokat és a lengyeleket nem lehet visszarángatni a földre - írta le a helyszíni hangulatot a magyar pályázati bizottság tagja, Dénes Ferenc.

A sportközgazdász szerint a döntést megelőzően általános vélemény volt, hogy a horvát-magyar és az olasz pályázat közül kerül majd ki a végső győztes. "Itt senki sem boldog" - jegyezte meg a három ország küldötteire utalva Dénes Ferenc.

A pályázati bizottság tagja szerint le kellene ülni egy fotelba, átgondolni a történteket és elszámolni tízig. "Nem pályázatot kell írni: vagy pénzt kell gyűjteni ahhoz, hogy egyénileg meg tudjuk győzni a döntéshozókat, ezt persze csak viccesen mondom, vagy ténylegesen bizonyítani kell, hogy képesek vagyunk megrendezni" - fogalmazott Dénes Ferenc.

"Ha futball Európa-bajnokságra pályázunk, akkor előbb utóbb fel kellene építeni egy olyan stadiont ami ezt hitelesíti" - tette hozzá a sportközgazdász, aki szerint a döntés legnagyobb hátránya, hogy hiányzik majd az a közfigyelem a labdarúgásból és a sportból, amit ez az esemény megrendezésének joga jelentett volna.

Sikeres pályázat esetén a magyar labdarúgásra olyan közfigyelem vetült volna, ami "beláthatatlanul megdobhatta volna" a magyar labdarúgást és társadalmi hatásai is pozitívak lettek volna.

Korábban a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott: meg is lepte a döntés, meg nem is. A már Amszterdamban tartózkodó Schmitt Pál szerint nagyon szoros lehetett az eredmény, mert kedd este Cardiffban még olyan hírek terjedtek el, hogy a horvát-magyar pályázat áll nyerésre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×